MENIU

Guvernul a modificat normele pentru programul Prima Casă

Foto: gosite.ws
Emil Boc: Condiţiile pentru cei care vor să se înscrie în program rămân neschimbate

Garanţia de stat va fi acordată şi celor care îşi construiesc o casă sau cumpără una neterminată. Decizia a fost luată de Guvern care a modificat normele de aplicare a programului Prima Casă. Condiţiile impuse celor care intră în acest program rămân neschimbate.

Premierul Emil Boc a anunţat completarea cadrului legal privind programul Prima Casă, la finalul şedinţei de Guvern.

"În legătură cu locuinţa ce poate fi achiziţionată prin acest program. Se poate achiziţiona o locuinţă finalizată şi înscrisă în cartea funciară, o locuinţă ce urmează să se construiască, o locuinţă la roşu. Completarea adusă miercuri este că prin acest program se poate achiziţiona şi o locuinţă neterminată sau una  care este doar în stadiul de proiect şi care urmează să fie construită. Acum, acest program şi-a atins cele trei obiective: de a oferi românilor tineri sau mai puţin tineri şansa de a avea acces la cumpărarea primei locuinţe, dezgheţarea creditării în România şi contribuţia la stimularea activităţii din construcţii şi din domeniile conexe", a declarat primul-ministru, Emil Boc.

Condiţiile pentru cei care vor să se înscrie în program rămân neschimbate: nu deţin în proprietate o locuinţă la data intrării în vigoare a OUG a acestui program, 4 iunie, să achiziţioneze o locuinţă în una din  formele menţionate şi să aibă avansul minim de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei.


Premierul a mai anunţat că acest program nu se substituie programului de locuinţe sociale şi în regim ANL, prin care anul acesta se vor construi 6.000 de locuinţe, iar anul viitor 10.000.

Premierul a reamintit că programul Prima Casă se adresează categoriei care este deasupra limitelor sociale, dar nu poate contracta un credit ipotecar cu o dobândă de 10-11% şi a  cerinţelor aferente impuse de bănci.