MENIU

Guvernul a modificat legile Educaţiei după ce şi le-a asumat în Parlament. Cum comentaţi?

Foto: romanialibera.ro

Guvernul a modificat legile Educaţiei după ce şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului. Secretariatul general al Guvernului a trimis miercuri legile corectate către Parlament după ce Ministerul Justiţiei a atras atenţia asupra mai multor neconcordanţe.

La o zi după asumarea în Parlament a legilor, Guvernul a cerut Ministerului Educaţiei să facă 45 de modificări după ce a ajuns la concluzia că unele amendamente aprobate în şedinţa Executivului nu se regăseau în forma trimisă în Parlament pentru asumare.

Una dintre modificările făcute ulterior asumării se referă la incompatibilitatea între funcţia de demnitar şi funcţia de conducere într-o instituţie de învăţământ. Amendamentul respectiv fusese acceptat în şedinţă de Guvern, figurase în discursul premierului din Parlament, dar lipsea din textul legilor asumate.

Secretariatul general al Guvernului a trimis în Parlament forma corectată a legilor în data de 16 septembrie la ora 22.30. Această variantă finală a elaborată şi avizată de Ministerul Educaţiei. Oficialii Guvernului spun că o asemenea situaţie are un precedent: legile Proprietăţii asumate de Guvernul Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
parlament lege educaţie modificare asumare