MENIU

Guvernul a cerut şedinţă comună în Parlament pentru ca Dan Nica să poată ocupa două funcţii guvernamentale

Foto: NewsIn

Guvernul a cerut Parlamentului, printr-o scrisoare trimisă miercuri, organizarea unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aprobarea numirii lui Dan Nica în funcţia de vicepremier, ministrul Administraţiei şi Internelor.

"Având în vedere faptul că, prin propunerea formulată, se schimbă structura Guvernului, vă adresăm rugămintea de a dispune măsurile necesare în vederea organizării unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru obţinerea aprobării Parlamentului în ceea ce priveşte numirea domnului Dan Nica în funcţia de vicepremier, ministrul Administraţiei şi Internelor", se arată în scrisoarea trimisă Legislativului.

În document se precizează că în Hotărârea Parlamentului numărul 31/2008 pentru acordarea încrederii Guvernului, "funcţiile de vicepremier şi de ministru al Administraţiei şi Internelor sunt prevăzute în mod distinct, fiind în prezenţa a două funcţii în cadrul Cabinetului".

Scrisoarea face referire şi la prevederile articolului 85 din Constituţie, care prevede la alineatul 2 că, "în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului". Alineatul 3, prevede "Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru".