MENIU

Guvernul a aprobat, prin Ordonanţă de Urgenţă, retragerea permiselor auto obţinute fraudulos

Foto: NewsIn
Ministrul de Interne Dan Nica a declarat că a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe baza căreia vor putea fi retrase permisele auto obţinute fraudulos

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe baza căreia vor putea fi retrase permisele auto, dacă există "indicii temeinice" că acestea au fost obţinute ca urmare a unor fapte de corupţie.

"Ca urmare a cazului Piteşti, permisele care au fost obţinute ca urmare a săvârşirii actelor de corupţie, am spus că vor fi retrase. Am adoptat în Guvern o Ordonanţă de urgenţă care prevede retragerea permiesului de conducere de către autoritatea emitentă, în cazul în care există o sesizare adresată instanţei de judecată care, pe baza unor indicii temeinice, prevede că acestea au fost obţinute ca urmare a unor acte de corupţie", a spus Nica.

Ministrul a explicat că "indicii temeinice" înseamnă "acte sau fapte pentru care procurorii au dispus trimiterea în judecată a titularului permisului şi sau a unor persoane din cadrul instituţiilor emitente".

"În acest fel, celor 3.500 de persoane, care acum sunt identificate în această situaţie în cazul Piteşti, le vom retrage permisul de conducere şi în acest fel vom stopa acest carnagiu care exista pe şosele ca urmare a unor accidente comise de persoane care au obţinut permisele în acest fel", a adăugat Dan Nica.
Mai multe articole despre:
retragere soferi Argeş Dan Nica Piteşti permise auto