MENIU

Guvernul a adoptat bugetul Metrorex pe 2009, ce include şi majorarea salarială de 23%

Foto: NewsIn

Guvernul a adoptat miercuri bugetul pe anul 2009 al Metrorex, ce include majorarea salarială de 23% aplicabilă de la finele anului trecut, dar care prevede totodată anularea cheltuielilor cu tichetele de vacanţă şi tichetele cadou.

Bugetul aprobat de Executiv mai prevede reducerea cu 40% a cheltuielilor materiale şi anularea cheltuielilor cu reclama şi publicitatea, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat înainte de a începe şedinţa Executivului că majorarea salariilor angajaţilor Metrorex cu 23% la finele anului trecut s-a aplicat doar pentru o lună în 2008, creşterea fiind apoi aplicabilă pe toată durata anului în curs, iar sindicaliştii cer acum o nouă majorare, de 26%, care nu poate fi acceptată.

"Cu (bugetul Metrorex pe anul n.r.) 2010 este cu totul altă problemă. Dumnealor vor ca în fiecare an să aibă măriri de salarii, probabil consideră că stau foarte mult acolo şi nu pot să vadă şi realitatea de afară, pentru că au avut 23% mărire în 2008. Dacă ar mai primi şi cei 26% pe care-i cer acum faţă de 2008, ar avea cu 50% salariile mai mari. Cred că sunt într-o altă realitate decât realitatea noastră, a celorlalţi", a spus ministrul.

Mai multe articole despre:
grevă protest metrou salarii