MENIU

Guvernatorul Romei, şantajat cu o înregistrare video în care apărea alături de un transsexual

Foto: paolopasquali.it

Guvernatorul regiunii Roma, Piero Marrazzo, membru al opoziţiei de stânga, se declară victimă a unui complot, după arestarea unor poliţişti care se foloseau de o înregistrare video delicată în care el ar fi apărut în compania unui transsexual. Totuşi, el s-a suspendat din funcţie.

Guvernatorul regiunii Roma, Piero Marrazzo, importantă figură a opoziţiei de stânga, a anunţat că demisionează. "Am decis să mă suspend din funcţie", a spus el. Marrazzo a anunţat că va fi înlocuit provizoriu de adjunctul său Esterino Montino.

"Este vorba despre o chestiune personală în care au intrat slăbiciuni inerente ale sferei mele private", a explicat el. 

Presa locală a anunţat joi seară arestarea a patru jandarmi suspectaţi că au încercat să obţină până la 80.000 de euro de la Marrazzo, pretinzând că au o înregistrare în care acesta apare în compania unui transsexual.

"Această înregistrare este un fals, nu am dat niciun ban, sunt victima unui complot. Nu voi demisiona", a spus Marrazzto, citat sâmbătă de presă. Acest fost jurnalist al televiziunii RAI conduce regiunea Latium din 2005, pentru Partidul Democrat, principala forţă a opoziţiei.


Scandalul intervine cu câteva luni înaintea alergerilor regionale din martie, ce vor fi un test major pentru guvernul lui Silvio Berlusconi.

Jandarmii erau interogaţi sâmbătă de un magistrat.

"Stânga este în cădere din cauza sexului, guvernatorul Romei dezminte, dar documentele confirmă: iată conţinutul interogatoriului", titrează Il Giornale, cotidianul familiei Berlusconi. Directorul ziarului, Vittorio Feltri, denunţă tăcerea presei de stânga, mai ales a La Repubblica .

"Ei cer demisia unui premier suspectat că frecventează tinere, dar tratează ca biată victimă guvernatorul unei regiuni surprins în casa unui transsexual. De ce preşedintele Consiliului este un porc, iar liderul regiunii Latium un brav om persecutat şi demn să fie protejat de sfinţenia dreptului la viaţă privată?", se întreabă Feltri.