MENIU

Guşă: Băsescu îşi face o majoritate cu ajutorul procurorilor, vrea să intimideze magistraţii CCR

Cozmin Guşă: Îl dispreţuiesc pe Ponta
Declaraţie Cozmin Guşă

Traian Băsescu se chinuie să facă o majoritate care  să-i susţină guvernul dorit, cu ajutorul procurorilor care intimidează, a declarat Cozmin Gusă ca reacţie la reţinerea senatorului social-democrat Cătălin Voicu.

\"Orice parlamentar poate fi ridicat de pe stradă doar, dacă ar fi victima unui flagrant. Nu este cazul la Cătălin Voicu, din câte am auzit până în acest moment. Este evident că domnul Băsescu se chinuie să facă o majoritate care să-i susţină un guvern pe care şi-l doreşte cu ajutorul procurorilor care intimidează\", a acuzat Cozmin Guşă.

Guşă a mai spus că \"Traian Băsescu vrea să instituie statul autoritar, nu mai doreşte să aibă pe nimeni împotriva sa cu ajutorul procurorilor, pe care tot dânsul i-a pus în funcţie. ... Este un fel de acţiona prin care intimidează judecătorii Curţii\".

Întrebat de ziarişti despre o speculaţie apărută în presă, potrivit căreia Cătălin Voicu ar fi încercat să mituiască magistraţii Curţii Constituţiionale, Guşă a spus că \"este o porcărie pe care aparatul de zgomot al lui Băsescu, de altă natură decât Patapievici, încearcă s-o arunce acum\".

Potrivit lui Guşă, înainte de a fi reţinut şi audiat, fără a fi victima unui flagrant, \"plenul trebuia să-şi spună punctul de vedere dacă ar fi existat o cerere  aşa cum scrie la carte. Instituţiile statului lucrează în acest moment pentru candidatul Traian Băsescu\".

\"În cazul în care Cătălin Voicu ar fi făcut ceva, ar fi trebuit să existe o informare a conducerii camerelor şi o cerere de constituire a plenului pentru arestarea lui Cătălin Voicu. Sau, în momentul în care flagrantul ar fi existat, ar fi trebuit să fie de faţă şi judecătorul Curţii care ar fi primit banii\", mai spune Guşă.

Mai multe articole despre:
DNA audiere Cozmin Guşă plen CCR Cătălin Voicu