MENIU

Gunther von Hagens pune în scenă spectacole în cadrul cărora realizează autopsii în direct

Foto: www.dappercadaver.com

Controversatul expert german Gunther von Hagens – care plastinează cadavrele pentru a realiza opere de artă - pune în scenă spectacole în cadrul cărora realizează autopsii în direct.

Hagens oferă spectacole zilnice, sub numele Teatrul Anatomic, în Berlin, Germania. Spectatorii privesc cum sunt disecate corpurile, iar organele şi bolile de care au suferit le sunt arătate şi explicate pe larg.

Von Hagen, în vârstă de 64 de ani, a spus: "Asemenea demonstraţii nu aduc nimic nou, erau organizate în epoca medievală în pieţele publice. Dar astăzi, doar studenţii la medicină au acces la ele. Eu le ofer tuturor posibilitatea de a vedea o autopsie. Nu există un mod mai bun de a explica corpul omenesc."

Dar show-urile ţinute de von Hagen au scandalizat publicul. Câteva zeci de preoţi pretestanţi au organizat o demonstraţie în faţa teatrului care găzduieşte aşa-zisele spectacole.

Cordula Machoni, de 37 de ani, a spus: "Pentru noi este important ca moartea să fie tratată cu demnitate. Dar aici pacea morţii este încălcată. Sunt şocată de cruzimea explicită şi de tratamentul inuman asupra celor morţi. Este dezgustător."

Mai multe articole despre:
Germania cadavre spectacole