MENIU

Gripa porcină exclude Anglia de la un turneu de fotbal pe plajă

Foto: Fotball.co.uk

Organizatorii austrieci au decis să dea cartonaş roşu reprezentativei britanice din cauza epidemiei. În replică, englezii susţin că le-a fost interzisă participarea pentru că erau favoriţi la câştigarea titlului. Noua gripă ameninţă să amâne şi începerea noului sezon de fotbal din Germania.

Echipa britanică de fotbal pe plajă nu a fost acceptată să participe la campionatul internaţional din Austria din cauza pericolului de a infecta şi alţi sportivi.

Britanicii erau favoriţii campionatului din Linz, nordul Austriei, dar organizatorii au anunţat, vineri dimineaţă, că riscul de a contamna şi alţi participanţi este prea mare pentru ca echipa să fie acceptată să participe.

Orgnizatorii au spus că gripa porcină a atins, în mod clar, nivelul de epidemie în Marea Britanie, pe când în Austria au fost înregistrate mai puţin de 100 de cazuri.

"În fiecare zi apar noi date potrivit cărora epidemia a scăpat de sub control în Marea Britanie – se pare că sunt în jur de 100,000 de cazuri deja. Nu putem să acceptăm riscul de la trasmite virusul şi celorlalţi participanţi la campionat, a motivat şeful echipe de organizatori, Gustav Stieglitz.

Britanicii au recplicat că le-a fost interzisă participarea din cauză că reprezentau o ameninţare pentru câştigarea titlului, iar echipa lor va fi înlocuită cu cea a Ungariei, cotată mai slab în competiţie.

Noua gripă ameninţă şi campionatul Germaniei, care ar trebui să debuteze pe 7 august. "Dacă virusul va deveni virulent, iar rata infestărilor creşte, concertele şi meciurile de fotbal trebuie anulate", a declarat un expert în prevenirea catastrofelor.