MENIU

Gripa porcină dă o grea lovitură prostituţiei din Mexico City

Foto: Realitatea TV

Gripa porcină strică afacerile prostituatelor din Mexic. Pe lângă faptul că numărul de solicitanţi a scăzut considerabil, autorităţile le-au impus şi restricţii la programul de lucru. Ele nu au voie să facă trotuarul înainte de ora 23. Supărate, mii de prostituate din capitala Mexico City au ieşit în stradă, nu ca să muncească ci să protesteze.

Practicantele cele mai vechi meserii se plâng că timpul petrecut la lumina felinarelor roşii este prea scurt pentru a le permite să câştige decent. Pentru a restrânge cât mai mult răspândirea gripei porcine, Preşedintele mexican Felipe Calderon le-a cerut concetăţenilor să stea acasă. Exceptaţi de la această regulă sunt cei care lucrează în domeniile care furnizează servicii esenţiale pentru populaţie. Restricţiile le-au afectat pe prostituate.

"Numai aşa putem avea grijă de copiii noştri, doar aşa le putem plăti şcoala şi toate celelalte. Iar guvernanţii nu ne lasă în stradă. Dar străzile le aparţin celor care lucrează acolo", a declarat o prostituată.

Prostituţia este ilegală în Mexic, dar poliţia închide ochii în schimbul unor mite generoase. Formaţiunile poliice de stânga militează pentru legalizarea acestui fenomen, iniţiativă care a provocat o reacţie vehementă din partea Bisericii Catolice.