MENIU

Gospodăriile din Comarnic sunt în pericol de a fi înghiţite de pământ

Foto: europafm.ro

Locuitorii din oraşul Comarnic, judeţul Prahova, trăiesc zilnic cu teama că locuinţele le vor fi înghiţite de pământ, din cauza alunecărilor de teren. Pereţii mai multor case au crăpat, iar câteva curţi au luat-o la vale. Autorităţile locale cunosc problema, dar ridică neputincioase din umeri. Nu au bani ca să-i ajute pe oameni.

"Am muncit o viaţă întregă şi uite unde am ajuns. Când vin ploile şi viiturile îmi este foarte teamă", a spus o clocalnică. Cea mai gravă situaţie este în cartierul Ghioşeşti, unde 17 case riscă să fie înghiţite de pământ.

Autorităţile au spus că nu au bani pentru a-i ajuta pe locuitori. "Nu avem nici un leu alocat. Am făcut studii de fezabilitate pentru alunecările de teren, avem documentaţia, acum aşteptăm finanţare", a spus primarul din Comarnic, Vasile Bocioacă.

Alunecările de teren au afectat şi Drumul Judeţean 101 A. Aproximativ 2.000 de oameni din Secăria, judeţul Prahova, riscă să rămână izolate, asta pentru că drumul care leagă localitatea lor de Comarnic s-a rupt.

12 localităţi din Prahova sunt afectate de alunecările de teren, iar reprezentanţii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă au spus că zilele următoare mai multe familii ar putea fi evacuate.

Mai multe articole despre:
pământ alunecare de teren Comarnic