MENIU

Gigi Becali va candida la alegerile europarlamentare pe listele PRM

Foto: mysport.ro
Funar: Mă bucură faptul că George Becali a acceptat să candideze pe listele PRM
Bolcaş: Vocea unui creştin şi a unui naţionalist e binevenită la Parlamentul European

Gigi Becali va candida la alegerile europarlamentare pe listele PRM. Propunerea a venit de la liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, acum câteva zile. Astfel, Becali urmează să ocupe locul doi pe lista PRM.

Corneliu Vadim Tudor a declarat săptămâna trecută că îi întinde o mână de ajutor lui Gigi Becali şi vrea să îl propună candidat pentru partidul său pentru alegerile europarlamentare. 

"Am decis să-i întind o mână de ajutor frăţească lui Gigi Becali şi să-i ofer în mod idealist şi dezinteresat locul doi pe lista PRM pentru alegerile europarlamentare. Îl invit prieteneşte pe mai tânărul meu confrate să candideze pe lista PRM, imediat după mine, pentru a fi siguri de reuşită", a afirmat Vadim Tudor.

Pentru a candida, Becali este obligat să demisioneze din PNG

Conform legii, pentru a candida, Becali este obligat să demisioneze din PNG şi să se înscrie în PRM. O altă posibilitate ar fi realizarea unei alianţe electorale PRM-PNG, dar Vadim Tudor a declarat că nu se pune această problemă. PRM şi PNG nu au trecut pragul electoral nici la europarlamentarele precedente, nici la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut.

În ajutorul lui Becali sare şi preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. "Nu am să îl simpatizez niciodată pe Becali pentru că e un om haotic. Se poate să îi acordăm sprijinul într-o formă legală", a declarat Vanghelie.

La ora 13.00, PRM va depune listele de candidaţi pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central.

Liderul PRM va vorbi despre această decizie, în exclusivitate, la Realitatea TV, la ora 20.00.

Gheorghe Funar: Cred că domnul Vadim Tudor a fost inspirat

"Mă bucură faptul că George Becali a acceptat să candideze pe listele PRM, cred că domnul Vadim Tudor a fost inspirat", a spus Gheorghe Funar, precizând că liderul partidului a acţionat la fel şi în cazul lui Ilie Ilaşcu, atunci când acesta se afla în arest. VEZI VIDEO

Legat de candidatura lui Gigi Becali, vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş a declarat: "Consider că vocea unui creştin şi a unui naţionalist e binevenită la Parlamentul European". VEZI VIDEO

Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, vineri, 3 aprilie. Luni, Tribunalul Bucureşti a hotărât să respingă toate recursurile făcute de inculpaţi în dosar iar Gigi Becali a rămas în arest pentru încă 25 de zile.

Mai multe articole despre:
Gigi Becali PRM candidat arestare europarlamentare