MENIU

Gigi Becali strânge semnături pentru candidatura la preşedinţia României

Foto: NewsIn
Becali: Nu voi lăsa ţara asta să fie condusă de nişte criminali

Europarlamentarul Gigi Becali a declarat marţi că se gândeşte să candideze la alegerile prezidenţiale din toamna aceasta. Becali a precizat că 95% va candida, decizia depinzând de familia sa, dacă va fi sau nu de acord cu această candidatură.

"Nu sunt încă 100% sigur ca voi candida, dar strâng semnăturile. Postul de europarlamentar îl voi menţine şi voi candida la Preşedinţia României", a declarat Gigi Becali la Realitatea Tv.

Întrebat ce şanse sunt să candideze, Becali a spus: 95%. "Depinde de familia mea. Deci, eu sunt 100% să candidez dacă familia mea va înţelege lucrul ăsta şi nu voi întâmpina obstacole din partea familiei, eu voi candida", a spus Becali.

El a explicat faptul că "starea de spirit" în familie este să nu mai facă politică, în urma perioadei petrecute în arest. "Starea de spirit este datorită acelei arestări ale mele, dar pe mine mă ambiţionează mai mult acel eveniment pentru că, am să o spun şi am să o repet toata viaţa mea, nu este posibil ceea ce s-a întâmplat în Ţara Românească, este ceva inadmisibil pe tot globul pământesc. Nu se poate ca trei tâlhari, care au crime la activ, anchetaţi pentru crime să facă un denunţ ca un preşedinte de partid, chiar cum îl cheamă pe el, Becali, sau cum îl cheamă, i-a sechestrat şi să fie crezuţi hoţii şi tâlharii", a detaliat Gigi Becali.

Europarlamentarul, care a intrat pe listele PRM, dar s-a întors după alegeri la conducerea PNG, a mai spus că ideea de a candida a venit după ce a văzut sondajele de opinie. "Deşi am spus tot timpul că nu candidez la funcţia de preşedinte, în sondajele de opinie eu am văzut că oamenii mă vor. Pentru mine şi pentru familia mea, un procent de 12-15%, dacă ar fi în viitoarele alegeri prezidenţiale, este o performanţă care rămâne în istoria familiei mele", a explicat Becali.

Liderul PNG a precizat că "nu îl interesează" Sorin Oprescu, Traian Băsescu, Mircea Geoană sau Crin Antonescu. "Pe mine mă cheamă Becali şi nu am făcut politică niciodată influenţat de altă persoană. Eu iau hotărâri în funcţie de cum îmi spune mie conştiinţa şi cum îmi spune Dumnezeu la rugăciuni", a spus Becali.

Cât priveşte candidatura lui C.V. Tudor la alegerile prezidenţiale, Becali a spus că are, din acest punct de vedere, o "reţinere". "(...) pentru că suntem camarazi într-un fel, pentru că am intrat împreună în Parlamentul European, dar, având în vedere dacă eram sigur că dânsul intra în turul doi, atunci nu mai candidam . Dar oricum nu intră în turul doi şi atunci de ce să fiu eu privat de această candidatură? Nu am niciun fel de obligaţie, nu am avut nicio obligaţie în faţa nimănui atunci când am mers cot la cot, braţ la braţ în cadidatura pentru europarlamentare", a mai spus Becali.