MENIU

Gigi Becali le-a aplicat hoţilor metoda "şmen"

Foto: mediapres.ro

Becali le-a aplicat hoţilor metoda "Şmen"

Hoţii care au furat maşina lui Becali au fost momiţi cu o „taxă de recuperare” chipurile deja plătită ca să se întâlnească cu emisarii păgubitului. Sentinţa de arestare a lui Gigi Becali şi a locotenenţilor săi permite reconstituirea evenimentelor din noaptea de 26 spre 27 ianuarie, când maşina latifundiarului a fost furată şi apoi recuperată cu preţul unei răpiri. După furt, oamenii lui Becali l-au contactat pe un anume Dan Piticu’, care îi ştia pe hoţi, şi le-au transmis acestora că patronul Stelei a plătit taxa de răscumpărare a maşinii şi, prin urmare, să se întâlnească cu emisarii latifundiarului pentru returnarea autoturismului. În loc să le dea banii, bodyguarzii au acţionat violent, au buşit maşina hoţilor, i-au „arestat“ pe trei dintre aceştia şi i-au dus în Pipera (clasica ţeapă, ca în metoda „Şmen“, în care în loc de bani primeşti tăieturi de ziare), explică Cotidianul.

Nici al doilea film nu dovedeşte agresarea hoţilor maşinii lui Becali

Instanţa a emis, ieri la prânz, o autorizaţie de percheziţie informatică asupra telefonului folosit de Ştefan Dediu pentru a filma discuţiile din barul din Pipera. Specialiştii IT ai IGP au descărcat materialele video în prezenţa lui Dediu, însoţit de avocatul său. Potrivit surselor ziarului Gardianul, în telefon se aflau trei filme de aproximativ 15 secunde fiecare, precum şi trei fotografii. Se pare că nici aceste filme nu dovedesc vreo agresiune asupra hoţilor. Materialele video urmează să rămână la dosar, fără a putea fi depuse, astăzi, ca probe, la recursul împotriva deciziei de arestare a lui Gigi Becali. Tribunalul București este chemat să se pronunţe asupra recursului formulat de Becali şi oamenii săi împotriva deciziei de arestare emisă de Judecătoria Sectorului 1. Şedinţa ar putea începe după ora 17.00, dacă instanţa admite cererea formulată de avocatul lui Gigi Becali, Gheorghiţă Mateuţ, care a spus că toată ziua este reţinut la Cluj-Napoca, unde mai are şi alte procese.

Mineriada interlopilor

Arestarea lui Gigi Becali s-a lăsat cu o ploaie de ameninţări publice la adresa magistraţilor. Ioan Becali, zis Giovanni, a ameninţat un procuror într-o emisiune TV. Judecătoarea care a dispus arestarea lui Gigi Becali a fost criticată de interlopi, dar şi de oameni de televiziune. Recitalul împotriva autorităţilor statului a început la OTV, când Giovanni Becali, vărul finanţatorului echipei Steaua, înfuriat că ruda sa a fost trimisă după gratii pentru 29 de zile, a tunat şi fulgerat împotriva tuturor celor care au contribuit la încătuşarea lui Gigi Becali. Giovanni Becali era acompaniat în dis­cursul său ameninţător de Marian Clită, nimeni altul decât ucigaşul disidentului Gheorghe Ursu. Nu după mult timp, în studioul OTV şi-a făcut apariţia şi Amet Metin, temutul interlop arestat în dosarul „Portbagajul” pentru sechestrare de persoane. „Dumneata crezi că vei mai dormi liniştit acasă? O să mă ocup să intri la puşcărie şi vei vedea ce se va întâmpla cu rozeta dumneata acolo”, ţipa, uitându-se fix în obiectivul camerei de luat vederi, Gio­vanni Becali, adresându-se, imaginar, procurorului care, gândea el, că stă la baza arestării latifundiarului din Pipera, potrivit Adevărul.

Rugăciuni pentru Becali la mânăstirea de la Maglavit

Mânăstirea de la Maglavit, judeţul Dolj, a adunat aproape 150 de oameni, veniţi să se roage pentru Gigi Becali să i se facă dreptate. La slujba de duminică, preotul mânăstirii la ridicarea căreia Becali a ajutat şi enoriaşii au cerut ajutorul lui Dumnezeu pentru eliberarea din închisoare a controversatului om de afaceri. „În fiecare zi ne rugăm pentru ctitorii şi binefăcătorii noştri şi, implicit, şi pentru domnul Becali, fără de sprijinul căruia această biserică nu ar fi existat. Ne rugăm şi astăzi pentru el şi credem în nevinovăţia lui şi în faptul că va fi eliberat. În fiecare zi Dumnezeu înfăptuieşte minuni şi va fi şi cazul lui, pentru că un om care a ajutat atât de mulţi oameni nu poate fi rău”, a declarat preotul Vladimir Dărângă, stareţul mânăstirii de la Maglavit, relatează Click!.

Stănculescu: m-au judecat la fel ca şi pe Ceauşescu

Fostul ministru al apărării, condamnat la 15 ani de închisoare pentru morţii de la Timişoara, se declară „scârbit” şi de dictatură, şi de anii democraţiei. „A trebuit să fiu tot timpul foarte serios, ca să nu cumva să mă fac de râs”, îşi caracterizează viaţa şi cariera militară fostul general Victor Atanasie Stănculescu, aflat în pragul vârstei de 81 de ani. Încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava, suferind de zece presupuse boli şi cu o pedeapsă de 15 ani de ispăşit, pentru evenimentele de la Timişoara din timpul Revoluţiei din 1989, fostul ministru al apărării îşi separă meticulos destinul în reuşite şi eşecuri. Afirmă, cinic, în interviul acordat Evenimentului Zilei, că nu i-ar părea rău „să i se întâmple ceva lui Emil Constantinescu”, a cărui euforie electorală o pune la baza redeschiderii dosarului său, iar fostului procuror Dan Voinea, anchetator în dosarul „Timişoara”, îi rezervă judecata divină.

Perioada de vârf a dobânzilor a trecut

În ultimele două săptămâni, mai multe bănci comerciale au operat reduceri de dobânzi atât la depozitele atrase, cât şi la creditele acordate. Deciziile instituţiilor de credit reprezintă o măsură firească, spun analiştii, şi au fost motivate atât de semnarea acordului de finanţare cu instituţiile internaţionale, dar şi de reducerea rezervelor minime obligatorii. „Era de aşteptat să se întâmple acest lucru, deoarece presiunile pe finanţări s-au diminuat după acordul cu FMI. De asemenea, rezervele minime obligatorii s-au redus, s-au eliminat resurse în piaţă, împrumutul extern a îmbunătăţit ratingul României, iar banca centrală a continuat injecţiile de capital," spune economistul-şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru, consultat de Business Standard. „Până la sfârşitul anului, vom asista la reduceri ale dobânzilor cu cinci-şase puncte procentuale", adaugă el. Banca Transilvania, Banca Românească, GarantiBank, ING Bank şi Raiffeisen Bank au dat tonul reducerii dobânzilor şi analiştii anticipează că şi alte instituţii de credit vor urma aceeaşi tendinţă.

Lichidarea lui Bachus

Adevărata istorie a lui Gică Ştefănescu, celebrul falsificator de vinuri condamnat la moarte şi executat în Epoca de Aur, este povestită pentru Ziua de soţia sa, Ana. „Nea Bachus“ a devenit nemuritor în interpretarea lui Ştefan Mihăilescu-Brăila în celebrul film realizat de Geo Saizescu. Adevăratul Bachus era un om cu opt clase care a reuşit să pună pe picioare o afacere echivalentă cu 20 de milioane de euro astăzi şi să corupă clasa politică a vremii. „El umbla în halat, cu papuci în picioare şi coordona întreaga activitate. Era un fel de lider al vinarilor, era cel mai tare“, povesteşte un fost miliţian. Reţeaua speculanţilor era formată din 200 de membri, unii dintre ei secretari ai Partidului Comunist sau înalţi funcţionari ai statului.

Banii trimişi de căpşunari, mai puţini cu 1,5 milioane euro pe zi

România a depins în ultimii ani din ce în ce mai mult de banii trimişi acasă de cei plecaţi să lucreze peste graniţă. Anul trecut, de exemplu, românii din străinătate au trimis acasă circa 8,7 miliarde de euro, în creştere cu 22% faţă de cifra de 7,16 miliarde de euro din 2007, conform datelor BNR. În ultimele luni ale anului trecut, remiterile au fost în creştere faţă de perioada similară a lui 2007, spre surprinderea economiştilor români. Ei au subliniat însă că situaţia va fi cu totul alta de la începutul acestui an. În ianuarie, nivelul lor a scăzut cu 10%, de la 536 de milioane de euro la doar 483 de milioane, scăderea zilnică fiind de peste 1,5 milioane de euro, precizează Gândul.

Şefa de campanie a lui Obama l-ar susţine pe Principele Radu

Betsy Myers, fosta directoare executivă a campaniei prezidenţiale a lui Barack Obama, s-a arătat dispusă să îl sprijine pe Principele Radu, soţul Principesei Margareta a României, la o eventuală candidatură pentru preşedinţia României. „Singurul candidat la alegerile prezidenţiale din România pe care l-aş susţine ar fi Principele Radu", a spus Myers. Totuşi, Principele Radu a replicat că nu ştie încă dacă va face acest pas: „Atunci când voi avea un răspuns la întrebarea dacă voi candida, îl voi face cunoscut", relatează România Liberă.

Lesko se iubeşte cu Elan

Şoc in lumea mondenă! Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, are o nouă iubită. Şi nu orice iubită, ci una foarte frumoasă şi celebră: Anna Lesko. Elan Schwartzenberg se iubeşte cu Anna Lesko de aproape o săptămană. Conform unor surse din anturajul milionarului, citate de Libertatea, cei doi au pus ochii unul pe celălalt cu o săptămână în urmă, la un eveniment caritabil împotriva violenţei domestice. Atunci, Anna a cumpărat o fotografie cu Elan bătut, în schimbul unei sume foarte mari: 1.200 de euro. Gestul interpretei l-a măgulit pe milionar, iar de atunci lucrurile au mers de la sine. Joia trecută, Anna şi Elan au plecat la Tel Aviv, de unde s-au întors sâmbătă noaptea, fiind surprinşi împreună pe aeroportul Henri Coandă.

Acuzaţiile aduse Mihaelei Rădulescu s-ar putea agrava

Aventura divei cu organele de poliţie judiciară este departe de final. Scandalul a izbucnit în martie, în faţa hotelului Rin, când Mihaela Rădulescu ar fi luat unei echipe de paparazzi mai multe bunuri şi chiar ar fi distrus legitimaţia de serviciu a unuia dintre ei. Mihaela Rădulescu riscă să intre într-o încurcătura extrem de serioasă după ce poliţiştii care investighează incidentul au luat în calcul declaraţiile reporterilor atacaţi de vedetă şi au stabilit că aceasta nu este suspectă de furt, ci de tâlhărie, faptă pedepsită cu până la 18 ani de închisoare, scrie Cancan.

Mai multe articole despre:
presă realitatea.net sinteza presei