MENIU

Gigi Becali: "Culio e un criminal, trebuie suspendat şase luni şi dat afară din România"

Foto: Realitatea.net

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, marţi, că argentinianul Emmanuel Culio, de la CFR Cluj, a avut o intrare "de criminal" asupra lui Frunză, în Supercupa cu Unirea Urziceni, şi ar trebui să nu mai joace fotbal pe vreun teren din România.

"Culio ăla credeam că e un băiat curat, dar ce a făcut la Supercupă... Ăsta e criminal! Ăsta trebuie suspendat 6 luni, dat afară din România să nu mai joace fotbal deloc", a spus Becali care a adăugat: "Ăştia de la CFR nu prea au jucat mingea, aşa cum se face în fotbalul mare. Ei au jucat mai mult la picioare şi cred că Pazkany şi Mureşan le-au cerut aşa jucătorilor, mai ales că aveau primul meci cu Unirea Urziceni. Asemenea criminal nu am mai văzut. A intrat tare şi a mai şi apăsat aşa ca să îi rupă piciorul jucătorului de la Urziceni".

Patronul roş-albaştrilor consideră că arbitrul Georgian Ionescu a avut o prestaţie sub orice critică în Supercupă şi nu a luat deloc măsurile care trebuie. "Aşa ceva ca la Supercupă nu am mai văzut. A mai făcut Serea ăla unele, dar ca ăsta? Au fost 4 roşii şi nu a dat niciunul. Copiii ăia de la Urziceni jucau fotbal. Când l-am văzut pe Frunză, am crezut că e Bălan şi de ăla îmi era milă pentru că a trecut prin multe lucruri grele. Când l-au călcat pe picior, mi-a fost aşa milă de el. Fotbal agresiv nu mai există, se joacă mereu numai mingea. Arbitrul amendează tot", a spus Becali.

Finanţatorul steliştilor a mai afirmat că CFR Cluj avea înainte influenţe în arbitrajul românesc, la unii oameni "care sunt acolo unde trebuie", însă nu ştie dacă acum aceştia mai controlează cavalerii fluierului: "Nu ştiu dacă mai au pile pe la arbitri, dar au la alte nivele. Au pile la DNA, dar şi la cel mai înalt nivel, la preşedintele României".

Arbitrul Georgian Ionescu a condus la centru Supercupa României, dintre Unirea Urziceni şi CFR Cluj, scor 3-4 (după executarea loviturilor de departajare), iar după joc a fost acuzat dur de antrenorul Unirii, Dan Petrescu, şi de oficialii echipei că a avut un arbitraj sub orice critică şi a avantajat clar gruparea clujeană.