MENIU

Ghidul bunelor maniere pentru mobil: nu afişa telefonul excesiv, nu ţine volumul la maxim

Foto: Cerf.ro

G-étiquette, ghidul bunelor maniere pentru mobil, are reguli pentru orice: de la volumul recomandat pentru sonerie până la tipul acesteia.

"În ziua de azi, telefonul mobil este mai mult decât un dispozitiv modern de comunicare: a devenit un accesoriu prin care se pote evidenţia condiţia socială. Afişarea excesivă a telefonului mobil este de obicei un gest sancţionat de regulile bunului simţ", arată una din regulile ghidului, lansat de o companie românească.

Mai sunt sancţionate, de asemenea, volumul prea ridicat şi oamenii care vorbesc prea tare la telefon. "Cel mai bine ar fi, atunci când vorbeşti la telefon, să părăseşti încăperea sau să te îndepărtezi de grup, pentru a te feri de comentarii sau de complicaţii ulterioare" sună o altă regulă a ghidului.

În ceea ce priveşte melodia aleasă, "aceasta ar trebui aleasă cu atenţie astfel încât să nu ajungi în situaţii incomode, atunci când şeful (care bineînţeles că ascultă muzică clasică) va auzi, că telefonul tău de serviciu sună cu melodia ta preferată a trupei Metallica".

G-étiquette este un ghid de bune maniere în utilizarea telefonului mobil, în diferite situaţii din viaţa publică şi privată, spun reprezentanţii companiei. "În fond, există o „etichetă” şi pentru utilizarea furculiţei şi a cuţitului, aşa că un ghid de utilizare în public a telefonului mobil poate fi considerat mai mult decât potrivit", mai arată aceştia.

“Conceptul G-étiquette a luat naştere pornind de la experienţa noastră cotidiană. Am observat că în jurul nostru tot mai mulţi oameni sunt deranjaţi de utilizarea incorectă a telefonului mobil. Această broşură nu are intenţia să educe utilizatorii de telefonie mobilă. Dorim doar să subliniem ca exista si un alt mod de comunicare la telefon, bazat pe regulile de bună purtare. G-étiquette sfătuieşte utilizatorii în legătură cu nivelul maxim al volumului telefonului sau despre alegerea corectă a tonului de apel sau a melodiei şi sugerează necesitatea de a căuta un loc retras când vorbesc la telefon”, spune Adelina Păsat, Marketing Manager, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Ghidul va fi disponibil în toate magazinele companiei şi va fi, de asemenea, distribuit în spaţii publice, precum şi la cinematografe şi în cele mai mari licee din Bucureşti.

Mai multe articole despre:
telefon mobil etichetă sonerie