MENIU

Gheorghe Pogea: Suntem de acord cu majorarea salariului minim pe economie

Gheorghe Pogea: Avem în vedere o majorare a salariului minim pe economie
Foto: gov.ro

Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a declarat că după discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale a decis să cheme la discuţii şi reprezentanţii patronatelor pe tema salariului minim pe economie. "Suntem de acord în principiu cu majorarea salariului minim pe economie, însă trebuie să cerem şi părerea patronatelor", a spus ministrul interimar al Muncii.

"Agreem în principiu această majorare, dar acest lucru trebuie discutat şi cu patronatele. Am invitat şi reprezentanţii patronatelor. Avem în vedere o majorare a salariului minim pe economie", a mai spus Gheorghe Pogea. Ministrul  Gheorghe Pogea a mai spus că sindicatele au propus ca salariul minim să fie 740 de lei începand cu anul 2010 şi 1300 de lei în anul 2014.

Ministrul interimar al Muncii a declarat că "reprezentanţii sindicatelor au venit cu o lista de şase revendicări:  creşterea salariului minim pe economie, renegocierea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat deja răspunderea în Parlament, dezvoltarea economiei naţionale şi investiţiile în economie, Pactul pentru ocuparea de noi locuri de muncă şi stabilitate, asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă, elaborarea unui legi unitare a pensiilor din România. Am completat această listă de revendicări cu încă una, şi anume munca la negru, care este un subiect pe care l-am trecut pe ordinea de zi".

"Referitor la modificarea legii salarizării unitare, până în luna iunie 2010, vom aduce modificări şi simplificări pentru această lege", a mai spus Gheorghe Pogea.