MENIU

Gheorghe Pogea: Este dreptul autorităţilor locale de a-şi fixa taxele şi impozitele

Foto: NewsIN

După ce Guvernului i-a fost necesar mai bine de o lună pentru a definitiva bugetul, miercuri acesta a ajuns în comisiile parlamentare. Senatorii şi deputaţii au depus amendamentele care ar putea schimba ce s-a decis deja la Palatul Victoria.

Ministrul Finanţelor, Gheorge Pogea,  a declarat pentru Realitatea Tv că mizează pe maturitatea parlamentarilor pentru ca dezbaterile din comisii să se termine cât mai repede.

Pogea speră ca micile propuneri legate de problemle specifice circumscripţiilor fiecărui parlamentar se vor încadra în deficitul prognozat de 2%.

Ministrul finanţelor a mulţumit patronatelor şi sindicatelor pentru înţelegrea de care au dat dovadă, precizând ca problema majorării salariilor nu a suferit modificări, salariile nu vor fi majorate până în luna aprile.

În ceea ce priveşte mărirea de şase ori a impozitului pe case, Pogea a spus că nu este de competenţa auorităţilor centrale să ia decizii. 

"Este dreptul autorităţilor locale de a-şi fixa taxele şi impozitele, în funcţie de potenţialul economic al zonei", a declarat Ministrul Finaţelor.

Mai multe articole despre:
buget salarii impozit