MENIU

Gheorghe Funar: Băsescu e gata să accepte o formă de autonomie teritorială în Harghita şi Covasna pentru un pumn de voturi

Gheorghe Funar: E trist că Traian Băsescu e gata să le accepte o anumită formă de autonomie teritorială
Foto: pitesteanul.ro
Gyorgy Frunda: Autonomia teritorială este realizabilă în România.

Gheorghe Funar a declarat astăzi la Realitatea TV că preşedintele Traian Băsescu a evitat să îi întâlnească pe reprezentanţii PRM şi PNG din Harghita şi Covasna.

"Mai mult, ne-a etichetat drept extremişti pentru un pumn de voturi pe care speră să le obţină în această zonă", a mai spus Gheroghe Funar.

Noi acţionăm pentru unitatea statului Român. Nu ştiu, preşedintele Traian Băsescu s-a îmbătat cu apă de Harghita de a recurs la asemenea etichetări. E trist că Traian Băsescu e gata să le accepte o anumită formă de autonomie teritorială maghiarilor din Harghita şi Covasna, pentru câteva voturi, a adăugat Funar.

"Pe mine m-a etichetat astăzi preşedintele Traian Băsescu că sunt extremist şi aş fi fost o frână pentru investitori. Cât am fost primar la Cluj Napoca au venit o mulţime de investitori străini şi români, dar eu am căutat să îi susţin mai degrabă pe investitorii români", a declarat fostul primar al municipiului Cluj Napoca.

Pe de altă parte senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat că autonomia teritorială este realizabilă în România.

Acesta a spus că ştie că România este un stat unitar, dar că UDMR nu a recunoscut şi nu recunoaşte nici acum caracterul naţional al statului român. Nu poţi declara un stat naţional, în condiţiile în care există 19 minorităţi în România, a mai spus Gyorgy Frunda.