MENIU

Gheorghe Dinică va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Bellu, unde o alee va purta numele său

Foto: cinemarx.ro

Actorul Gheorghe Dinică, decedat marţi, la vârsta de 75 de ani, va fi înmormântat astăzi, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu, au declarat, pentru NewsIn, apropiaţi ai artistului.

Înainte de funeralii, trupul artistului va fi depus în foaierul Teatrului Naţional, în această dimineaţa, astfel încât publicul să îi poată aduce îndrăgitului actor un ultim omagiu, potrivit reprezentanţilor teatrului. 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că una dintre aleile Cimitirului Bellu va purta numele actorului Gheorghe Dinică alături de nume ca Toma Caragiu, Iulia Haşdeu sau Mihai Eminescu.

Actorul Gheorghe Dinică a încetat din viaţă, marţi, în jurul orei 13, după 20 de zile de internare la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă "Floreasca" din Capitală.

Absolvent în promoţia 1961 al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheroghe Dinică este considerat unul dintre cei mai valoroşi actori români, cu roluri în peste 60 de filme şi în piese montate la cele mai importante teatre ale Capitalei. Pentru prestaţiile sale cinematografice, artistul a fost distins cu nouă premii, printre care şi unul pentru întreaga carieră, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). În 1999, a fost recompensat şi cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC). Marele actor a cochetat şi cu muzica, înregistrând melodii de petrecere pe albume la care a colaborat cu bunii săi prieteni Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.