MENIU

Gheorghe Dinică suferă de septicemie şi nu răspunde la tratament. Medicii sunt rezervaţi

Foto: RTV

Maestrul Gheorghe Dinică se luptă pentru viaţă. Actorul suferă de septicemie şi nu răspunde la medicaţie, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei. Medicii au confirmat, că stare artistului nu este una bună şi că, din acest punct de vedere, nu s-au înregistrat progrese faţă de ziua de sâmbătă.

Medicii sunt destul de rezervaţi, mai ales că infecţia s-a răspândit în tot organismul, iar medicamentele care i-au fost administrate nu şi-au făcut efectul, potrivit evz.ro. "Din păcate, nu putem spune multe despre şansele de supravieţuire ale maestrului, dat fiind faptul că răspunde cu dificultate la tratamentul pe care i-l administrăm. În cazul de faţă, şi vârsta pacientului contează foarte mult", au precizat surse medicale, citate de Evenimentul Zilei.

Gheorghe Dinică s-a internat în urmă cu câteva zile la Spitalul Floreasca acuzând o stare de oboseală inexplicabilă. Medicii au spus că, de fapt, oboseala era o manifestare a septicemiei. Familia a cerut discreţie în ce priveşte starea de sănătate a artistului, aşa că doctorii nu au făcut prea multe declaraţii. În privinţa medicaţiei administrate lui Dinică, specialiştii de la "Floreasca" s-au consultat şi cu directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", doctorul Adrian Streinu-Cercel, care s-a deplasat personal la spital, în cursul zilei de sâmbătă.

Absolvent în promoţia 1961 al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheroghe Dinică este considerat unul dintre cei valoroşi actori români, cu roluri în aproape 100 de filme şi în piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestaţiile sale cinematografice, artistul a fost fost distins cu nouă premii, printre care şi unul pentru întreaga carieră, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). În 1999, a fost recompensat şi cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cântece de petrecere" şi "Cântece de petrecere 2", în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.