MENIU

GfK: Vânzările la electrocasnicele mari au scăzut în ultimul trimestru al lui 2008

Foto: RTV

Afacerile cu electrocasnice merg din ce în ce mai prost. Aspiratoarele şi frigiderele îşi găsesc mult mai greu cumpărător. Şi nici LCD-urile nu se mai vând ca altădată. O arată datele statistice. Potrivit unui studiu GfK, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut în unele cazuri şi cu aproape 20 la sută.

Criza a lovit puternic piaţa electrocasnicelor mari. În ultimul trimestru al anului trecut vânzările frigidere, maşini de spălat şi alte tipuri de aparate electrocasnice de folosinţă îndelungată au scăzut cu 18,7 la sută faţă de 2007.

Nu se mai vând la fel de bine nici electrocasnice mici sau la aparatele de fotografiat.

"Vânzările cu criza asta ne-o afectat şi magazinul nostru, cam o scăzut faţă de anul trecut cu 20-30 la sută. Avem multe promoţii, multe reduceri de preţuri, oferte la credite foarte mari. Mai fac rate dar de criza asta la toată lumea e frică să se bage la rate", a declarat Zolyomi Emeşe, şef magazin electrocasnice.

Potrivit aceluiaşi studiu, piaţa terminalelor de telefonie mobilă a stagnat. Vâzările au crescut, ce-i drept foarte putin, doar in sectorul IT.

Mai multe articole despre:
preţuri credite criză electrocasnice magazin frigidere