MENIU

Germania consideră "inacceptabil" modul în care a fost tratat ambasadorul român la Chişinău

Foto: moldova.md

Şeful Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag Guenther Krichbaum consideră "inacceptabil" modul în care a fost tratat ambasadorul român la Chişinău, iar Germania nu susţine, ca urmare, un nou acord între UE şi Republica Moldova.

"Toate cauzele evenimentelor de luna trecută din Republica Moldova trebuie căutate în interiorul Republicii Moldova, ca urmare a unui regim care nu respectă principiile unui stat de drept. Nu este admisibil ca într-o democraţie să nu fie respectată libertatea de opinie şi a presei libere. De asemenea, modul în care a fost tratat ambasadorul României la Chişinău nu este acceptabil", a declarat parlamentarul german Guenther Krichbaum, aflat la Bucureşti într-o vizită de lucru.

Guenther Krichbaum a asigurat România de "solidaritatea Germaniei". "Atât evenimentele de dinainte de alegeri, cât şi cele de după sunt condamnate în Germania", a declarat şeful Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag.

"Nu vrem să abandonăm Republica Moldova, şi cu atât mai puţin oamenii ei, dar cred că este nevoie de o presiune mai mare asupra autorităţilor moldovene. În acest sens, ne pronunţăm împotriva înnoirii acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova", a punctat Krichbaum.