MENIU

George Maior (SRI): Ştim foarte precis cum a plecat Omar Hayssam din România

Foto: NewsIn
Directorul SRI a mai spus că Hayssam este reţinut în Siria

George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, a declarat la Realitatea TV că se ştie exact cum a plecat Omar Hayssam din România. Totodată, a spus că este convins că Hayssam va fi extrădat şi îşi va executa pedeapsa în România.

"Se pierde din vedere elementul fundamental: succesul statului român în a salvat viaţa a trei jurnalişti români. A ajuns într-o anexă. Am asumat public faptul că a existat o deficienţă în activitatea Serviciului, în legătură cu plecare lui Hayssam. În legătură cu plecarea lui Hayssam, există ultradocumentat felul în care Hayssam a plecat din România. se ştie exact modul în care a plecat. Este un dosar care are termen în noiembrie la Oradea în legătură cu acest aspect. Ştim foarte precis cum a plecat şi după ce dosarul va fi judecat, veţi afla cum a plecat Hayssam", a declarat Maior, în cadrul emisiunii România politică de la Realitatea TV.

Directorul SRI a mai spus că Hayssam este reţinut în Siria. "Sunt absolut convins că va fi extrădat. Va termina şi îşi va executa pedeapsa în România", a mai spus Maior. Maior a mai subliniat că SRI nu a ştiut despre întâlnirea dintre Hayssam şi generalul Constantin Degeratu.

George Maior: Documente de la un serviciu de informaţii au ajuns pe bloguri

Directorul SRI a mai confirmat că la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne au avut loc scurgeri de informaţii, arătând că documente ale acestui serviciu au ajuns pe bloguri. Directorul SRI a precizat că ar trebui făcută o anchetă în acest caz, pentru a stabili de unde au provenit scurgerile de informaţii. 

"Au existat cel puţin două sau trei doscumente care care provin dintr-un serviciu de informaţii care sunt pe bloguri. Este vorba despre un document secret al Interpolului, care e pe blog şi se ştie de unde este. Şi mă refer şi la acele scrisori de la Hayssam, care de asemenea sunt pe bloguri, cu ştampila de provenienţă dintr-un alt serviciu departamental. Este vorba despre serviciul Ministerului de Interne, DGIPI. De acolo sunt aceste documente", a declarat George Maior.

Mai multe articole despre:
extrădare SRI Omar Hayssam George Maior