MENIU

George Maior: În 2008 au existat încercări de atragere a SRI în polemici cu substrat politic electoral

Foto: blogspot.com
George Maior: SRI împlineşte 19 ani de la înfiinţare

Directorul SRI, George Maior, a declarat că în 2008 au existat încercări de atragere a serviciului în polemici cu substrat politic electoral, care riscau să afecteze "eficienţa instituţiei".

Potrivit directorului SRI, în cursului anului 2008 au existat acuzaţii la adresa Serviciului cu substrat politic electoral, dar că acestea erau "fără suport în realitate". Maior a apreciat că astfel de acţiuni "nu contribuie la consolidarea sprijinului de care serviciul are nevoie în actualul proces de modernizare şi uneori riscă să afecteze eficienţa instituţiei". Potrivit lui Maior, astfel de tentative vor mai exista şi în viitor, însă Serviciul Român de Informaţii va continua să-şi desfăşoare întreaga activitate conform principiului echidistanţei politice.

Directorul SRI, George Maior, a declarat joi la bilanţul activităţii instituţiei că, în 2008, s-au înregistrat progrese majore în activitatea serviciului.

"De la 1 iulie există o nouă schemă de organizare şi funcţionare a serviciului. A crescut încrederea oamenilor în SRI, mai ales a tinerilor. A crescut viteza de reacţie în combaterea ameninţărilor la securitate", a declarat Maior.

Directorul SRI a mai subliniat că s-a dezvoltat cooperarea cu celelalte sisteme, cu societatea civilă şi mediul academic.

De asemenea, Maior a prezentat harta riscurilor cu care se va confrunta SRI în 2009: efectele crizei economice mondiale, riscurile asociate ameninţărilor transfrontaliere, problematica securităţii energetice.

Maior a asigurat că SRI va da dovadă de neutralitate din punct de vedere politic, în acest an electoral.

Mai multe articole despre:
SRI bilanţ George Maior