MENIU

George Lucas va produce un film despre primii piloţi americani de culoare

Foto: leisuregalleries.com

Cineastul american George Lucas, cunoscut pentru celebra serie "Star Wars", va produce un film despre primii piloţi americani de culoare, intitulat "Red Tails", la care la început să lucreze încă din 1990, informează cotidianul britanic The Telegraph.

George Lucas va semna şi scenariul peliculei, iar regizor va fi Athony Hemingway. Lucas a mai propus proiectul lui Samuel L. Jackson, care a apreciat scenariul, însă nu a acceptat postul de regizor, pe motiv că nu este dispus să renunţe la un an de actorie.

Acţiunea din "Red Tails" se desfăşoară în California şi urmăreşte grupul unor piloţi de culoare din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Actorii Terence Howard şi David Oyelowo, precum şi cântăreţul de rap Ne-Yo, au primit deja oferte pentru a juca în film.

Lucas ar putea finanţa proiectul "Red Tails" prin casa sa de producţie, Lucas Films, deoarece niciun alt studio nu s-a oferit până acum să asigure banii necesari pentru realizarea filmului.

George Lucas, în vârstă de 64 de ani, este unul dintre cei mai de succes regizori şi producători americani, cu o avere estimată la 3,9 miliarde de dolari. În afară de "Star Wars", Lucas şi-a legat numele şi de seriile "Indiana Jones" şi "Star Trek".