MENIU

Geoană: Traian Băsescu este în conflict de interese în CSAT din cauza afacerilor fratelui său

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat marţi că preşedintele Băsescu este în acest moment în conflict de interese în cadrul CSAT din cauza afacerilor fratelui său, el adăugând că în acest caz trebuie să se pronunţe mai întâi instituţiile de forţă ale statului şi abia apoi Parlamentul.

Întrebat dacă e nevoie ca în CSAT să se discute situaţia  creată de dezvăluirile din presă despre posibilele afaceri ale lui Mircea Băsescu cu trafic de armament, Geoană a sugerat că CSAT nu ar putea să ancheteze corect evenimentele, spuând că şeful statului este în acest moment incompatibil în CSAT din cauza fratelui său.

"Eu pot să vă spun ce voi face când voi ajunge cu voia lui Dumnezeu şi a românilor preşedintele României. Ce face actualul CSAT, cu actualul preşedinte, tare mi-e că este un uşor conflict de interese acolo şi tare mi-e că această structură nu poate fi folosit în acest mod", a declarat preşedintele Senatului.

Mircea Geoană a spus apoi că în cazul acestui transport de muniţie în care ar fi fost implicat Mircea Băsescu trebuie să se pronunţe întâi instituţiile din domeniul securităţii, şi abia apoi Parlamentul. "Eu sunt convins că şi Parlamentul are o obligaţie constituţională de a se apleca asupra lucrurilor care sunt de competenţa sa. Dar înainte de Parlament, este nevoie de instituţiile statului român, aicea sunt acuzaţii extrem de grave, sunt suspiciuni extrem de severe care planează la cel mai înalt nivel din România şi cred că prima obligaţie este a instituţiilor care sunt din structuri de forţă ale statului român, pentru că sunt elemente care, evident, sunt de apanajul sistemului de securitate naţională", a arătat el.

Liderul social-democrat s-a arătat convins că instituţiile statului român nu vor ceda la "presiuni politice eventuale" şi-şi vor face datoria. "Dacă vor apărea elemente care să necesite intervenţia Parlamentului vom analiza la momentul potrivit, azi primul răspuns îl aşteptăm de la instituţiile statului român", a mai declarat Mircea Geoană.