MENIU

Geoană spune că nu a fost contactat de preşedintele Traian Băsescu după declaraţia lui Săftoiu

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Craiova, că nu a fost contactat de preşedintele Traian Băsescu, după declaraţiile făcute de fostul director al SIE Claudiu Săftoiu privind ascultarea convorbirilor telefonice dintre Geoană şi Ion Iliescu pe vremea când erau în opoziţie.

"Eu de când aud zvonurile acestea nu prea mai vorbesc la telefon, ca să fiu sigur", a spus, în glumă, Mircea Geoană. "N-am primit un astfel de telefon, dar cred că acest tip de subiect sunt convins că nu reprezintă un subiect politic. Nu m-a sunat (Traian Băsescu - n.red.)", a adăugat liderul PSD.

Geoană a afirmat, în conferinţă de presă la Craiova, că legea interceptărilor telefonice produce un dezechilibru între drepturile individului şi drepturile statului de a verifica mediul informaţional românesc.

"Nu vreau să fac acuze şi să trimit săgeţi de natură politică, dar pot să spun că eu astăzi am un sentiment că s-a dezechilibrat raportul dintre libertăţile individuale şi dreptul statului de a verifica mediul informaţional românesc. De aceea, eu cred că indiferent de ce a spus Săftoiu, indiferent de telefoanele pe care le-au dat unii şi alţii, trebuie să verificăm ca societate dacă nu cumva suntem în faţa unui Big Brother din America, care se transferă într-un Small Brother din România. Eu spun că, în acest moment, este mai clar că trebuie să ne uitam la legislaţia care să interzică şi să pedepsească orice fel de abuz din punct de vedere al invadării spaţiului personal al românului. Întărim aici, trebuie să întărim şi libertăţile cetăţeneşti în partea cealaltă", a afirmat Geoană.

Liderul PSD a subliniat că este nevoie de o verificare a legislaţiei şi a legalităţii unei astfel de măsuri, iar poziţia sa este pentru o dezbatere publică.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a anunţat, miercuri seara, într-o emisiune de televiziune, că a fost sunat de preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, asigurându-l că "nu se ocupă" cu interceptarea fostului preşedinte, iar scandalul iscat de Claudiu Săftoiu este "o făcătură".

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Ion Iliescu Claudiu Săftoiu