MENIU

Geoană spune că democrat-liberalii "nu mai prind prim-ministru neam de neamul lor"

foto: NewsIN

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, în faţa tinerilor voluntari social-democraţi, că democrat-liberalii nu vor mai obţine un prim-ministru "neam de neamul lor", promiţând că-l va lăsa pe actualul premier Emil Boc "fără loc de muncă" pentru că "la vita e dura".

"În mod evident preferinţa mea pentru formarea viitorului Guvern va fi cu PSD, ca piesă centrală, este evident acest lucru şi nu are rost să minţim pe cineva.

De asemenea, liderul PSD a mai spus că "este o ficţiune ideea că un preşedinte care a fost lider al unui partid şi ajunge la Cotroceni într-o secundă nu mai are nicio relaţie afectivă şi o relaţie specială cu partidul respectiv". 

Totodată, Geoană a avut un mesaj pentru zona liberală, susţinând că "nu poţi să conduci România doar cu o ideologie". "Trebuie să fii undeva într-o zonă de meta-ideologie, undeva deasupra în care singura ideologie este interesul naţional (...) Nu cred că avem soluţii doar în zona stângii româneşti, cred că avem dreptate pe fond ca model de societate. Dar ca soluţii punctuale, un om cu viziune de dreapta, o viziune liberală, de exemplu din punct de vedere economic, poate să aibă un sfat bun. Trebuie să-l asculţi şi să-l aduci în echipă", a explicat Geoană. 

Liderul PSD a mai punctat, la începutul intervenţiei, că "mai sunt 49 de zile, mâine vor fi 48, şi sunt absolut convins că vom putea să schimbăm o pagină importantă în istoria României. (...) Guvernul îl punem până de Crăciun, cum am promis ieri şi rămânem înţeleşi: majoritate nouă, guvern nou, prim-ministru nou până de Crăciun. Rămâne clar. Rămâne dnul Boc fără loc de muncă, asta-i viaţa, viaţa e dură, la vita e dura", a glumit el parafrazând-o pe "Lenuţa din Todi (Italia)", un alt "personaj" la care a apelat Geoană, din tipologiile de alegători pe care le prezintă în cadrul ieşirilor publice, de data aceasta o tânără care a reuşit să-şi dezvolte o afacere de agroturism în Italia.