MENIU

Geoană spune că declaraţiile lui Băsescu de la Paris dau senzaţia de instabilitate politică

FOTO: gandul.info

Preşedintele PSD Mircea Geoană a spus, marţi, că declaraţiile preşedintelui Băsescu, potrivit cărora regretă că a contribuit la formarea coaliţiei PD-L-PSD, dau senzaţia de instabilitate politică şi că sunt legate şi de anumite zvonuri pe care şeful statului le-ar fi lansat în ultima perioadă.

"Acest lucru nici nu este foarte greu (ca Traian Băsescu să se dezamăgească pe el însuşi, n.r). Consider că e o declaraţie mai degrabă de natură conjuncturală, probabil dorind să facă pe placul unui grup de susţinători adunaţi la Ambasada României de la Paris. Cred că, din punctul de vedere al declaraţiilor unui şef de stat, acest lucru creează o senzaţie de instabilitate politică şi cred că face parte dintr-o strategie pe care domnia sa încearcă să o pună la punct, legată şi de alte zvonuri pe care le-a lansat în ultima perioadă", a comentat liderul PSD.

Geoană a mai spus că are lucruri mai bune de făcut decât să comenteze declaraţiile lui Traian Băsescu şi că ţara are nevoie de "stabilitatea şi competenţa" aduse de PSD. "Ţara e într-un moment dificil. Ea trebuie guvernată prin stabilitate şi competenţă, ceea ce PSD a adus în această coaliţie. În rest, numai de bine. Cred că a fost o vizită de succes la Paris", a conchis preşedintele Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu le-a explicat, luni, reprezentanţilor comunităţii românilor din Franţa că se simte el însuşi dezamăgit de aducerea PSD la guvernare, dar şi-a justificat opţiunea prin necesitatea evitării instabilităţii politice, "într-o perioadă care deja se prefigura" a fi de criză.

"Este un lucru pe care nu trebuie să-l evit la Paris. Mulţi dintre dumneavoastră aţi susţinut o soluţie, alta decât de stânga. Cred că prin soluţia politică pe care am găsit-o în luna decembrie (2008, n.r.) pe mulţi dintre dumneavoastră v-am dezamăgit. Vreau să ştiţi că m-am dezamăgit şi pe mine însumi", s-a adresat Traian Băsescu comunităţii româneşti din Paris.

Mai multe articole despre:
Senat Mircea Geoană Franţa Traian Băsescu PDL-PSD