MENIU

Geoană: Scopul real al lui Băsescu e păstrarea Guvernului Boc

foto: NewsIN
Geoană: Consitiţia este o formă de plastilină pentru Băsescu

Mircea Geoană a l-a acuzat din nou pe Traian Băsescu că doreşte doar un guvern PD-L. Geoană a spus că Lucian Croitoru ar putea fi doar ministru de Finanţe în guvernul Johannis, fiind un bun specialist în economie.

Geoană l-a acuzat pe Traian Băsescu adânceşte criza. "Deşi a invocat  nevoia de guvern legitim, care să funcţioneze în deplinătatea atribuţiilor sale, domnul Băsescu propune un candidat care nu are susţinere în Parlament. Este vorba de un şantaj politic şi constituţional în care scopul real este păstrarea guvernului Boc-Blaga-Videanu-Berceanu până la alegerile prezidenţiale pentru a controla resursele şi pentru a influenţa rezultatul alegerilor", a spus Geoană. Liderul PSD a catalogat desemnarea lui Croitoru drept "o formă de bluf politic, pentru că nu ai cum să găseşti majoritate atunci când PD-L reprezintă o minoritate de 30%". 

Geoană spune că gestul de joi al preşedintelui este un act de gravă iresponsabilitate politică, admiţând că există riscul ca împrumutul de la FMI şi Banca Mondială să nu ajungă la timp. În opinia sa, cel care adânceşte criza este Traian Băsescu, "oricât ar poza în cel care apără interesul naţional. Astăzi domnia sa este principalul risc la adresa interesului naţional  şi la adresa stabilităţii socio-economice din România", a acuzat Geoană.

"Desemnarea domnului Croitoru fără sprijin în Parlament este un risc de imagine  pentru acest bun specialist. Nu are cum să ajungă prim-ministru în România domnul Croitoru. Şi dacă ar fi să îi fac o invitaţi ar fi să devină ministru de Finanţe în guvernul Johannis sau poate domnul Tănăsescu să devină ministru de Finanţe. Dacă avem nevoie de cineva care să cunoască FMI sunt bineveniţi într-o echipă de specialişti pe care să îi punem la muncă", a declarat Geoană, care crede că Băsescu nu doreşte decât un guvern PD-L.

Preşedintele PSD a cerut trecerea PD-L în opoziţie. "Cramponarea de putere a regimului Băsescu-Boc  este din acest moment un lucru nociv pentru România şi un pericol de neacceptat", a spus Geoană care a făcut apel la preşedinte pentru a nu  "împinge ţara într-o zonă de skandenberg politic" şi într-o zonă în care nu există nicio formă în care unei majorităţi să îi fie impusă o formulă politică. Mircea Geoană a spus că va sesiza Curtea Constituţională ca preşedinte al Senatului pentru a se vedea dacă nu există un conflict între instituţii."Constituţia este o formă de plastilină pentru domnul Băsescu", a adăugat liderul PSD.

Geoană a dat un mesaj şi către instituţiile financiare internaţionale, spunând că în România  există oameni responsabili şi ne vom continua angajamentele luate. 

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană premier PD-L Lucian Croitoru