MENIU

Geoană: Problemele din unele structuri MAI nu trebuie să afecteze imaginea întregului sistem

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Piteşti, că problemele de corupţie din anumite structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor nu trebuie să afecteze imaginea întregului sistem.

"Ministerul de Interne este unul dintre ministerele care reprezintă axul de forţă al statului român şi trebuie să privim cu încredere şi cu răbdare ceea ce se întâmplă acolo. Eu sunt absolut convins că marea majoritate a celor care lucrează în acest important minister sunt oameni de calitate şi oameni care ştiu să respecte şi profesia şi cetăţeanul şi interesul public şi civic. Mai apar şi probleme", a spus Geoană, adăugând că încrederea acordată ministerului este extrem de importantă. "De aceea, încrederea pe care trebuie să o acordăm ministerului şi celor care îl conduc este o condiţie obligatorie pentru a putea să rezistăm acestei provocări care este extrem de importantă. Acolo unde există uscături, trebuie curăţate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm oprobiul public asupra întregului sistem", a afirmat liderul PSD.

Mircea Geoană a mai spus că în prezent există pericolul ca România să fie locul de întâlnire a criminalităţii organizate din vest şi din est. "Vreau să spun că riscul cel mai mare pe care îl are România în acest moment, dincolo de criza economică, este ca crima organizată din vest şi din est să-şi dea mâna pe deasupra României. Ceea ce am reuşit să evităm de la Revoluţie încoace este în acest moment o provocare de grad zero pentru România, pentru că, pe de o parte, foarte mulţi români certaţi cu legea au mers în vest şi au învăţat acolo metode de crimă organizată mult mai profesionistă, iar, pe de altă parte, crima organizată din Balcani, de la Răsărit sau din Orientul Mijlociu trece sau încearcă să treacă în mod firesc prin România", a mai spus liderul PSD.

Mai mulţi poliţişti din Poliţia Capitalei au fost demişi, iar alţii sunt cercetaţi disciplinar din cauza scandalului de la Mall Plaza din luna februarie. De asemenea, fostul şef al DGIPI Cornel Şerban este cercetat de DNA pentru că ar fi intervenit în favoarea omului de afaceri Puiu Popoviciu. Cele două cazuri au dus la reorganizări în structurile MAI.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD MAI Piteşti structuri