MENIU

Geoană: Lui Predoiu îi dăm răgaz până la raport pentru a vedea dacă menţinerea lui a fost corectă

FOTO: wikimedia.org

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni că ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, trebuie să-i fie acordat un răgaz până la raportul din iulie pentru a vedea dacă decizia de menţinere a sa în funcţie a fost corectă.

"Domnului Predoiu cred că trebuie să-i dăm răgazul până la raportul de ţară pentru a vedea dacă decizia de a-i prelungi mandatul a fost una justificată. Sper că nu va fi negativ raportul. Fac un apel la celelalte familii politice, şi la PDL, care sunt la populari, pentru că acolo sunt multe voci critice la adresa României, dar şi la PNL şi UDMR, să facem un efort conjugat până pe şapte iulie ca raportul să fie pozitiv pentru România. Raportul n-o să fie de mari laude, dar sper să nu ducă la sistarea fondurilor europene", a declarat liderul PSD, întrebat dacă formaţiunea sa va cere demisia lui Predoiu în caz că raportul va fi unul defavorabil.

Mircea Geoană a susţinut din nou că nu Parlamentului îi revine principala sarcină referitoare la reformarea justiţiei şi că a venit vremea ca responsabilii din sistem, de la preşedinte, la miniştrii de justiţie, să spună ce au făcut pentru sistem în ultimii ani. "De prea multă vreme ni se spune că problemele justiţiei sunt în Parlament, când de fapt constatăm că de patru ani batem pasul pe loc. Vă amintesc că  în 2005 dna Macovei şi-a asumat răspunderea pe un pachet de legi privind reformarea justiţiei şi după patru ani constatăm că nu s-a întâmplat nimic. A venit vremea să întrebăm: > ? Şi preşedintelui României, şi celor care au fost miniştri de justiţie, şi celor care conduc aceste instituţii. Nu eu am numit nici pe doamna Kovesi, nici pe domnul Morar, nici pe doamna Macovei. Sunt cei numiţi de actualul preşedinte şi cred că trebuie să-i întrebăm mai clar: ce-aţi făcut fraţilor patru ani şi ceva cu justiţia românească?", a susţinut preşedintele PSD. 

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat pe 13 mai, în replică la posibilitatea ca PSD să solicite demiterea sa după raportul CE din iulie, că nu face decât un comentariu, anume că motivul rămânerii sale în Executiv îl reprezintă continuarea proiectelor şi că nu face politică.

"Eu am să adaug o singură frază. Fiecare face ce trebuie. Unii fac politică, eu fac proiecte. Am rămas în acest Guvern pentru continuarea acestor proiecte", a fost singurul comentariu al ministrului.

Presa centrală a relatat că liderul PSD, Mircea Geoană, va cere ca un eventual eşec al raportului pe justiţie să fie asumat de ministrul Justiţiei, şi va cere demiterea acestuia.

Mai multe articole despre:
UDMR PSD ministrul justiţiei Cătălin Predoiu