MENIU

Geoană în fieful PD-L: În turul doi se vor rupe zăgazurile şi sunt absolut convins că românii vor decide un altfel de preşedinte

Mircea Geaonă şi-a început campania în judeţul Suceava
Foto: RTV

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, într-o vizită în judeţul Suceava, că are o şansă "foarte bună" de a câştiga încă din primul tur mai multe voturi decât contracandidaţii săi.

"Suntem la începutul unei campanii unde intrăm cu o foarte bună şansă de a câştiga încă din primul tur mai multe voturi decât contracandidaţii noştri. (...) În turul doi se vor rupe zăgazurile şi oamenii vor decide pentru un altfel de preşedinte, o altfel de abordare şi un alt proiect politic pentru România pentru următorii ani", a declarat Mircea Geoană.

Geoană i-a mai avertizat pe cei care vor să fraudeze alegerile că instituţiile româneşti şi cele europene "veghează" la corectitudinea scrutinului. "Le spun celor care cred că prin bani, intimidare, şantaj, corupere şi încercarea de fraudare, că nu au nicio şansă şi că instituţiile statului român, inclusiv instituţiile europene, stau şi veghează. Să nu creadă cineva că dacă astăzi sunt la butoane instituţiile statului român nu au memorie şi capacitate de a verifica corectitudinea acestui important scrutin electoral", a mai spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană s-a aflat sâmbătă în comuna Adâncata, judeţul Suceava, unde s-a întâlnit cu aproximativ 500 de simpatizanţi PSD la căminul cultural. Liderul social-democrat va mai vizita o fermă şi se va deplasa la Gura Humorului, Sadova şi Vatra Dornei. Duminică va depune o coroană de flori la monumentul lui Ioan Grosaru, militarul din Păiseni decedat în Irak în 2007.