MENIU

Geoană: În 2010, principala preocupare a guvernului Boc va fi \"recompensarea clientelei politice\"

Mircea Geoană

Politică guvernamentală, în special economică, anuţată de premierul Emil Boc pentru 2010 este eronată. Geoană spune într-un interviu pentru MEDIAFAX că principala preocupare a guvernului Boc va fi \"recompensarea clientelei politice\".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, spune într-un interviu pentru MEDIAFAX, că propunerea Cabinetului Boc de \"axare a întregului efort de relansare economică şi păstrare de locuri de muncă în jurul programului cu Fondul Monetar Internaţional\", este eronată.

\"Principala preocupare a guvernului Boc va fi recompensarea clientelei care a oferit resurse pentru câştigarea acestor alegeri sau fraudarea lor, că se va pune batista pe ţambal în ceea ce priveşte economia subterană şi mi-e teamă că domnul Boc va spune că trebuie să strângem din dinţi după ce am strâns cureaua şi ne vom trezi cu un şomaj masiv, cu o situaţie economică şi socială proastă\", avertizează Geoană.

În ceea ce priveşte programul de guvernare al echipei conduse de Emil Boc, preşedintele PSD spune că nu prezintă niciun element de noutate faţă de cel din 2009.

\"Este şi o reluare a programului pe care l-am avut şi noi în comun cu cei de la PD-L, dar una era declaraţia de intenţii de la sfârşitul anului 2008 şi alta este realitatea dură a finalului anului 2009, cu o recesiune economică şi presiune socială imense. Deci aceeaşi lipsă de imaginaţie şi de soluţii pe care le-am văzut la domnul Boc şi la echipa PD-L\", mai spune liderul PSD.