MENIU

Geoană: Guvernul Boc răsplăteşte hoţia, clientelismul şi trădarea

Mircea Geoană spune că pesediştii nu vor vota Guvernul Boc

Liderul PSD a atacat dur programul şi miniştrii Cabinetului Boc. Geoană susţine că Executivul nu are o strategie pentru combaterea crizei, una ale cărei costuri vor cădea pe umerii categoriilor cele mai defavorizate. PSD va vota împotrivă.

\"Această soluţie este greşită şi proastă pentru România. Românii consideră că ţara asta are nevoie de o nouă direcţie. Faptul că în Parlamentul României se revine cu acelaşi premier, respins aici, tot ceea ce e sperat românul dincolo de un candidat sau altul,  sunt spulberate. Avem aceeaşi veche guvernare, considerată de majoritatea românilor ca neperformantă. Majoritatea românilor consideră că premierul Emil Boc nu a reprezentat un premier suficient de puternic, de stăpân pe propriile picioare. Regret că nu s-a găsit soluţia politică care să formeze o majoritate, un om care să spună nu unui telefon al preşedintelui Băsescu. Este o sfidare la adresa Parlamentului. Este regretabil că la 20 de ani de la Revoluţie se vine cu un guvern construit pe criterii clientelare, care răsplăteşte hoţia şi trădarea. Instituim piaţa de vânzare a parlamentarilor\", a acuzat preşedintele PSD, Mircea Geoană, în discursul său rostit înainte de votul din Parlament pe tema învestirii guvernului Boc IV.

\"Nu vreau să spun că nu trebuie să dăm un beneficiu noilor miniştri. Nu vreau să spun că doamna Udrea care a fost suspectată de deturnare de fonduri la Ministerul Turismului a primit drept răsplată un minister şi mai gras ca şi dovadă a fidelităţii faţă de ştim noi cine dar ne jenăm să o spunem. Dacă există o înţelegere între UDMR şi PD-l pe tema regionalizării, ar trebui să ni se spună\", a spus şeful PSD, care a acuzat şi includerea proiectului Roşia Montană în programul de guvernare.

\"Programul anti-criză al guvernului este mult mai diluat, nu li se spune românilor că avem un risc de şomaj de 10%, că se propune în spatele acordului cu FMI, o reducere a puterii de cumpărare a categoriilor defavorizate, se vor elimina gratuităţile la transport pentru pensionari. Sunt interesat cum se împacă viziunea domnului Vlădescu de la Finanţe cu relaţia FMI, ştiind că în 2005 el a propus ruperea relaţiilor cu Fondul. Nu ştiu care va fi abordarea faţă de domeniul agricol, dar în acest moment asistăm în programul de guvernare la eliminarea subvenţiilor\", a adăugat acesta.