MENIU

Geoană: Guvernul abuziv şi hrăpăreţ a căzut. PSD cere înlocuirea Guvernului Boc cu profesionişti independenţi

Geoană: Guvernul Boc II nelegal, nelegitim, abuziv şi hrăpăreţ îşi încheie astăzi mandatul
Foto: NewsIn

Mircea Geoană cere ca actualul guvern să fie înlocuit cu un guvern format din profesionişti independenţi. Liderul PSD a făcut apel la preşedintele Traian Băsescu "să se ridice deasupra interesului electoral şi al interesului politic de grup" şi să numească rapid un nou guvern care să aibă sprijin îin Parlamentul Romaniei.

"Vreau să fac un apel la responsabilitate... Avem obligaţia cu toţii să contribuim la numirea unui nou guvern cât mai rapid cu putinţă. Fac apel la înlocuirea actualului guvern cu un guvern format din profesionişti independenţi, capabili să asigure o garanţie a unor alegeri corecte şi capabili să asigure gestionarea problemelor economice şi sociale", a spus Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a făcut apel la şeful statului să lase de-o parte interesele electorale şi să numească de urgenţă un nou guvern. "Fac un apel ferm actualului preşedinte ca măcar acum pe final de mandat să facă dovada faptului că ştie să se ridice deasupra interesului electoral şi al interesului politic de grup şi să contribuie la deblocarea acestei situaţii şi la numirea rapidă a unui guvern care să aiba în Parlamentul Romaniei", a afirmat Geoană.

Preşedintele PSD a anunţat că partidul său este dispus să contribuie "la instalarea unui guvern care să permită pentru următoarele săptămâni o pregătirea a alegerilor de o manieră corectă şi imparţială şi, de asemenea, să poată da o echipă economică capabilă să continue dialogul cu instituţiile finanicare internaţinale şi să asigure competenţă şi credibilitate în plan economic".

Geoană despre adoptarea moţiunii: Am făcut istorie în Parlament "Guvernul Boc este dărâmat printr-o moţiune de cenzură. Actualul Guvern îşi pierduse deja legitimitatea, capacitatea de a gestiona într-un mod corect şi coerent treburile ţării", a spus Mircea Geoană la scurt timp de la anunţarea rezultatului votului parlamentarilor asupra moţiunii.

"Acest guvern nelegal, nelegitim, abuziv şi hrăpăreţ îşi încheie astăzi mandatul".