MENIU

Geoană: Gaetan nu-mi este prieten, a fost la Cotroceni în urmă cu un an sau doi

<descriere>

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, în această seară, la Realitatea TV, că nu s-a mai întâlnit cu Victor Gaetan din 1996, precizând că \"relaţia a dispărut\" după ce Emil Constantinescu a câştigat alegerile prezidenţiale.

\"L-am cunoscut cred că de două ori în 1996, când eram ambasador în America. Domnul Gaetan era căsătorit cu o americancă a cărei mamă era membru al Congresului din partea statului Maryland. L-am văzut cam de două ori, cred. În \'96, când a câştigat domnul Emil Constantinescu prezidenţialele, relaţia noastră a dispărut. Deci l-am cunoscut de două ori ca ambasador făcând lobby pentru a ajunge la un membru al congresului american\", a spus Mircea Geoană, în această seară, la Realitatea TV.

Mircea Geoană a declarat că, în urmă cu \"un an sau doi\", ar fi avut loc o întâlnire între preşedintele Traian Băsescu, Victor Gaetan şi Lia Roberts, la Cotroceni. \"A fost din partea doamnei Roberts, pe care eu am instalat-o consul onorific în Nevada, când eram ambasador. Deci a fost în România, s-a văzut cu domnul Băsescu. Deci cea mai recentă întâlnire cu Gaetan este a domnului Băsescu\", a spus Geoană.

Referindu-se la cartea lansată de Victor Gaetan împreună cu fostul procuror Cirpian Nastasiu, Geoană a precizat că nu spune că ce apare în carte \"este automat\" adevărat, dar că afirmaţiile trebuie să fie verificate.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, că îi sugerează liderului PSD, Mircea Geoană, referindu-se la lansarea cărţii lui Victor Gaetan, \"să nu mai utilizeze prietenii de familie\" pentru a ataca un candidat la preşedinţie.

\"Iau notă de faptul că disperarea unora a ajuns atât de departe încât se pretează la un joc murdar\", a spus preşedintele Băsescu. El a amintit că este \"preşedintele care a condus celula de criză\" şi a reuşit să-i elibereze pe cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak.

Referindu-se la cartea lansată, luni, de Victor Gaetan, \"cu concursul \'profesionistului\' Nastasiu\", Băsescu a spus: \"Aş vrea să-i sugerez domnului Geoană să nu mai utilizeze prietenii de familie pentru a ataca un candidat la preşedinţie\".