MENIU

Geoană: Dorim să semnăm duminică parteneriatul cu PD-L

Foto: NewsIn

PSD şi PD-L nu s-au înţeles nici vineri în privinţa cooptării sau nu a UDMR la guvernare. Aşa că negocierile vor continua şi astăzi. Este însă şi o veste bună. Mircea Geoană a anunţat vineri, la finalul negocierilor de la Senat cu liderii democrat liberali, că sunt sanşe ca duminică să se semneze parteneriatul cu PD-L.

"Azi am încheiat o nouă rundă importantă de negocieri cu PD-L, urmând ca mâine după amiază să ne întâlnim din nou pentru a lămuri problema politică a UDMR. Mâine dimineaţă cei de la PD-L  se vor întâlni pentru a discuta despre UDMR, iar după amiază vom vedea ce e de făcut. Oricum negocierile au avansat între cele două formaţiuni, iar mâine vom vedea dacă vom putea depăşi şi ultimul obstacol pentru a avea un guvern până pe 22 decembrie", a declarat Mircea Geoană la finalul întâlnirii de la Senat.

La rândul său, Miron Mitrea s-a arătat optimist cu privire la finalul negocierilor dintre PSD şi PD-L.

"Alianţa cu PD-L va fi facută când se va semna protocolul, şi cred că acest lucru va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Deocamdată negocierile sunt încă în curs, dar sunt optimist în ceea ce priveşte finalitatea lor. În prezent suntem încă în tratative, am făcut paşi înainte şi sperăm ca totul să fie bine", a afirmat Mitrea.

Şi Marian Oprişan de la PSD s-a arătat mulţumit de stadiul în care au ajuns negocierile de vineri.

"Vă spun cât pot de clar că vom avea un guvern format din oameni capabili, responsabili, meseriaşi şi profesionişti aşa cum am promis că vom oferi României şi vom oferi românilor o viaţă mai bună. Protocolul cu PD-L este aproape de final.

La negocierile de vineri au participat lideri ca: Mircea Geoană, Ilie Sârbu, Titus Corlăţean, Gheorghe Nechita, Marian Vanghelie şi Miron Mitrea, iar delegaţia PD-L este alcătuită din premierul desemnat Theodor Stolojan, Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, Gheorghe Falcă şi Florin Popescu.

Mai multe articole despre:
UDMR guvernare Mircea Geoană PSD negocieri Emil Boc PD-L