MENIU

Geoană: Autorităţile intenţionează să sprijine uzinele Dacia şi Ford Craiova

FOTO: NewsIn

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, de declarat, sâmbătă, la Craiova, că autorităţile trebuie să sprijine industria autohtonă de automobile.

"Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care firmele craiovene să îşi continue activitatea. Se încearcă aprobarea unui pachet de sprijin pentru Dacia, la Mioveni. În acelaşi timp, se încearcă obţinerea unui alt pachet de sprijin şi pentru Ford, pentru că fabrica de la Craiova reprezintă un sprijin al întregii industrii de autoturisme din România. De aceea, sunt convins că solicitările făcute de cei de la Ford vor fi primite cu deschidere de Guvernul României şi vom veghea ca acest lucru să fie făcut de o manieră echilibrată", a spus Mircea Geoană.

Totodată, acesta a precizat că se bucură pentru interesul pe care o firmă europeană l-a arătat pentru cumpărarea acţiunilor Fabricii de Avioane de la Craiova, fără să dea însă numele firmei. "Aş mai vrea să vă informez că sunt veşti bune în legătură cu procesul de privatizare al Fabricii de Avioane Craiova. Mă bucur că există interes din partea unei firme importante, foarte puternice, din Europa, care vrea să salveze această parte a indistriei. Dacă lucrurile merg bine, înseamnă că vom avea încă 20-30 de ani de industrie aeronautică aici, la Craiova", a mai spus Geoană.

Reamintim că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a aflat sâmbătă la Craiova pentru ceremonia de învestire a noului prefect de Dolj, Florin Stancu.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Craiova Dacia Ford garanţii