MENIU

Geoană are o \"casă anonimă\" în Luxemburg, potrivit catavencu.ro

<descriere>

De câţiva ani, candidatul la preşedinţie Mircea Geoană se laudă că, undeva, i se construieşte o casă. În care, în cele din urmă, se va şi muta, ca să nu mai stea abuziv (cum i s-a întâmplat de la terminarea mandatului de ministru de Externe până la preluarea funcţiei de şef al Senatului) în locuinţele de protocol ale statului.

De fapt, Mircea Geoană minte, scriu jurnaliştii de la catavencu.ro. Conform soţiei sale, antecontractul semnat de familia Geoană cu firma constructoare nu mai este valabil, deci casa nu se mai construieşte.

De ce nu ştie Mircea Geoană că acel contract nu mai e valabil? Pentru că Mircea Geoană are încredere în constructor: o \"societate anonimă\" din Luxemburg, deţinută de Stefano Albarosa, administratorul unor firme ale lui Ionuţ Bazac.

Conform antecontractului încheiat între Geoană Mihaela şi 6A Investment SA din Luxemburg (unde “SA” nu înseamnă “societate pe acţiuni”, ci “societate anonimă” – adică o firmă cu acţiunile nu prea la vedere) şi Cefin Real Estate Residence SRL, \"Preţul total de vînzare-cumpărare a Proprietăţii este de 611.810 Euro plus TVA (\"Preţul\"), compus din Preţ Apartament de 571.810 Euro plus TVA şi Preţ două Locuri de Parcare subterane de 40.000 Euro plus TVA, echivalent în lei (RON)\".

Pînă aici, toate bune şi frumoase, s-a priceput ce şi cum. Partea amuzantă, însă, abia urmează. Şi începe cu avansul. Ia citiţi aici, săracilor, şi daţi cu contractul de închiriere (pentru apartamentul din Berceni în care staţi) de pămînt: \"Suma de 2.000 Euro (\"Avansul\") reprezentînd 0,3% din Preţ, echivalentul în lei (RON) la cursul Euro/RON al Băncii Naţionale a României (\"BNR\") din data plăţii, s-a plătit astăzi la data autentificării Antecontractului (21 noiembrie 2005 – n.r.)\".

Vă daţi seama: 0,3% avans??? 0,3%??? Şi mai e: \"Suma de 8.000 Euro (\"Tranşa 1\"), reprezentînd 1,3% din Preţ, echivalentul în lei (RON) la cursul Euro/RON al BNR din ziua plăţii, se va plăti, la data obţinerii de către Promitentul-Vînzător a autorizaţiei de construire pentru Imobil\". 1,3%???

Nu ştim vouă cum vi se pare, dar antecontractul ăsta pentru un apartament de peste 700.000 de euro (cu tot cu TVA) are rate de plată ca pentru aurolaci. Cam suspect pe partea economică, dacă ne întrebaţi pe noi.

Citeşte mai mult AICI