MENIU

General Motors nu exclude posibilitatea de a intra în faliment

Foto: motortrend.com

Producătorul auto american General Motors (GM) a admis că există importante "semne de întrebare" legate de supravieţuirea sa şi nu exclude posibilitatea de a se plasa sub protecţia legii falimentului, potrivit unui comunicat trimis autorităţilor de reglementare.

Compania a anunţat că auditorii săi au ridicat "semne puternice de întrebare" cu privire la abilitatea constructorului auto de a supravieţui falimentului, dacă nu reuşeşte să tempereze pierderile şi nu încetează să cheltuiască bani.

GM a anunţat că aştepta un astfel de avertisment, ce subminează şansele ca grupul să primească un împrumut de 30 miliarde dolari din partea guvernului american pentru restructurarea, în afara unui proces de faliment.

Totodată, constructorul a avertizat la sfârşitul lunii trecute că auditorii săi puneau sub semnul întrebării viabilitatea companiei la acea dată, când au fost afişate pierderi de aproape 31 miliarde dolari în 2008.

"Viitorul nostru depinde de abilitatea de a duce la bun sfârşit planul de viabilitate. În cazul în care, pentru un motiv sau altul, nu vom reuşi să continuăm activitatea, vom fi nevoiţi să cerem să intrăm în incidenţa legilor care se aplică instituţiilor falimentare, sub legislaţie americană", a anunţat GM într-un raport anual.
Mai multe articole despre:
auto pierderi General Motors faliment