MENIU

Gazprom anunţă construirea unui gazoduct Africa-Europa

Foto: shutterstock.com

Compania rusă Gazprom a anunţat miercuri că intenţionează să construiască un gazoduct care să traverseze deşertul Sahara, pentru a lega rezervele vaste de gaz din Nigeria de Europa, a anunţat Gazprom.

Directorul Gazprom internaţional, care îl însoţeşte pe preşedintele rus Dmitri Medvedev în turneul său din Africa, a anunţat că societatea va construi începând din 2010 un gazoduct cu o lungime de 360 de kilometri, care va porni din sudul Nigeriei şi va costa aproape o jumătate de miliarde de dolari. Această porţiune ar putea fi primul tronson al gazoductului care tranzitează deşertul Sahara.

Compania rusă Gazprom a semnat un acord de cooperare cu Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC), care i-a oferit accesul la rezervele nigeriene de gaz, printre cele mai mari din lume. Cele două societăţi au format astfel o companie mixtă, Nigaz, din care fiecare deţine câte 50% dintre acţiuni.

Directorul NNPC, Mohamed Barkindo, a declarat că Nigaz îşi va începe activitatea "imediat" şi în toate domeniile - explorare, producţie, prelucrare şi marketing.

Mai multe articole despre:
Gazprom gazoduct