MENIU

Gardianul: Mărturiile celor cinci luptători ai SPIR care au intervenit în Plaza România

Foto: RTV
Parchetul s-a autosesizat cu privire la imaginile în care Eugen Preda este bătut

Scandalul de la mall are dedesubturi surprinzătoare. Poliţiştii au fost trimişi în misiune înainte de producerea evenimentului. În plus mascaţii au omis să scrie în declaraţiile date după incident că Eugen Preda a fost bătut. Deşi imagini filmate în timpul scandalului demonstrează nu doar că ştiau despre acest lucru, ci şi că au fost implicaţi.

Poliţia a făcut jocul BGS în scandalul de la Mall Plaza. Cei 5 poliţişti care au intervenit în răfuiala dintre clanul Preda şi BGS au fost trimişi în misiune înainte de producerea evenimentului. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile celor 5 poliţişti date la trei zile după scandal. Declaraţiile par de altfel trase la xerox şi în ele se omite faptul că Eugen Preda ar fi fost vreodată lovit. Acestea au fost luni publicate în "Gardianul".

La trei zile de la scandalul din Plaza România, din 21 februarie, cei cinci mascaţi ai SPIR care au participat la intervenţie au dat declaraţii, sub forma de rapoarte de serviciu, referitoare la acţiunea pe care au desfăşurat-o în complexul comercial.

Şeful grupei de "mascaţi", agentul-şef G. N. susţine, în raportul său, că, pe 21 februarie, în jurul orei 18.15, a primit dispoziţie să se deplaseze la sediul firmei de pază BGS, unde există "o stare conflictuală". Dispoziţia a fost dată telefonic de subcomisarul Cătălin Adam, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, şefului de serviciu, comisarul-şef Ghenadie Achincu, şi şefului de detaşament, comisarul-şef Maricel Lefter.

La sediul BGS, mascaţii au constatat că "nu are loc niciun conflict, dar, luând legătura cu domnul Oprea Bogdan, acesta ne-a comunicat că incidentul se petrece la centrul comercial Plaza". Aici, mascaţii au stat preţ de câteva minute, pentru că "nu am sesizat nici un conflict şi pentru a nu crea panică". Intervenţia lor s-a produs la solicitarea a doi agenţi ai BGS care au spus că în interiorul complexului comercial au fost reţinute două persoane.  

Citeşte mai mult

Parchetul s-a autosesizat cu privire la imaginile în care Eugen Preda e bătut. Doi dintre cei cinci poliţişti care au intervenit la Mall Plaza sunt cercetaţi penal pentru favorizarea infractorului, iar cel care l-a lovit pe Eugen Preda va fi urmărit penal pentru loviri sau alte violente, a declarat luni Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. 

Potrivit lui Ciprian Şoldea, avocatul lui Eugen Preda, acesta a depus o plângere la Parchet împotriva celor care l-au agresat în acea zi. "Plângere a a fost îndreptată împotriva celor pe care îi cunoşteam în acel moment. Am vorbit în plângerea noastră şi despre domnul Bogdan Oprea, dar nu am numit toţi agenţii care l-au lovit pentru că nu aveam de unde să ştim numele lor, cu atât mai mult cu cât au fost numeroşi cei acre l-au lovit", a spus Ciprian Şoldea.

"Eugen Preda susţine că a fost lovit de către Bogdan Oprea", a mai spus avocatul, care a precizat că Eugen Preda a continuat să fie lovit şi după ce a căzut.

Mai multe articole despre:
Eugen Preda Plaza Mall breaking news