MENIU

Galileo Galilei şi Jupiter, sărbătoriţi la o cană de ceai

FOTO: noptigalileene.sarm.ro

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu” şi Astroclubul Bucureşti au organizat vineri, 23 octombrie, o noapte galileană în care astronomii amatori povestesc la o cană de ceai cine a fost Galileo Galilei şi ne invită la o călătorie până pe Jupiter, unul dintre obiectele cereşti observate de celebrul astronom.

Evenimentul a avut loc la sediul Observatorului din Bld. Lascăr Catargiu nr.21, anunţă un comunicat de presă al Observatorului Astronomic. Intrarea a fost gratuită şi se face la începutul fiecărei ore, în intervalul 20.00 - 24.00.  

Acţiunea face parte din proiectul internaţional Nopţi Galileene, organizat simultan pe întreg globul cu ocazia Anului Internaţional al Astronomiei 2009. Pentru a afla numărul ţărilor înscrise în proiect, precum şi alte detalii accesaţi galileannights.org şi noptigalileene.sarm.ro.

În perioada 15-30 octombrie are loc totodată, în pasajul de la Universitate, expoziţia Descoperă Universul, organizată de Asociaţia Noua Acropolă şi Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.