MENIU

Gabriel Popoviciu poate părăsi ţara, a decis, definitiv, instanţa

Foto: NewsIn

Instanţa supremă a respins, vineri, recursul procurorilor împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, ridicând, astfel, definitiv, interdicţia de a părăsi ţara, pentru omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au luat, pe 24 martie, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, au fost reţinuţi Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase.

În acelaşi dosar a mai fost reţinut şi fostul ofiţer DGA, Petru Pitcovici,  pentru favorizarea infractorului. Între timp, aceştia au fost eliberaţi din arest.

Mai multe articole despre:
DNA mită recurs Cornel Şerban Gabriel Popoviciu