MENIU

Gabriel Oprea: Nu am făcut numiri bazate pe "carnetul de partid"

foto: gov.ro

Gabriel Oprea nu a dorit să comenteze retragerea sprijinului său politic de către PSD. El a amintit care au fost priorităţile sale la preluarea mandatului de ministru de Interne şi a precizat că la nivelul secretarilor de stat a făcut numiri ce nu s-au bazat pe "carnetul de partid", ci pe profesionalism.

"Am luat act de declaraţia domnului Mircea Geoană, preşedintele PSD, privind retragerea sprijinului politic. (...) Nu vreau să fac, în acest moment, niciun comentariu privind motivaţiile reale ale acestei decizii", a declarat Gabriel Oprea, la ieşirea de la şedinţa PSD.

Din punctul de vedere al lui Oprea, secretarii de stat propuşi premierului au fost recomandaţi de onestitatea lor morală şi profesională. "Cât timp voi fi ministrul Administraţiei şi Internelor, voi face o politică subordonată intereselor României, fără a ceda intereselor de grup", a mai spus ministrul. 

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat luni că formaţiunea îi retrage sprijinul politic ministrului de Interne, Gabriel Oprea. "Am discutat  situaţia creată prin gestul lui Gabriel Oprea care a încălcat în mod deliberat mecanismul de numire în funcţie a unor persoane din cadrul MIRA. Această situaţie încalcă mecanismul de funcţionare din partid şi protocolul de funcţionare a coaliţiei", a explicat Geoană. Decizia de retragere a sprijinului politic a fost luată cu majoritate de voturi. 

Mai multe articole despre:
guvern Mircea Geoană PSD minister Gabriel Oprea