MENIU

G. Germani: Există delincvenţă românească în Italia, dar nu este atât de gravă precum o prezintă presa italiană

Foto: RTV
G. Germani: Cerem Guvernului român să acorde mai mult sprijin românilor
G. Germani: Cerem introducerea unor sancţiuni pentru jurnaliştii care adoptă o poziţie xenofobă
M. Muntean: Cred că presa îi tratează prea dur pe români
G. Germani: Există delincvenţă românească în Italia, dar nu este atât de gravă precum o prezintă presa italiană

Partidul Identitatea Românească din Italia vine în apărarea românilor aflaţi în peninsulă. Într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Roma, preşedintele PIR, Giancarlo Germani a declarat că în Italia există delincvenţă românească, însă ea nu este atât de gravă şi atât de mare, precum este prezentată de presa italiană.

În ultimele săptămâni, presa din peninsulă a prezentat doar infracţiuni comise de români, în timp ce alte acte, la fel de grave, dar comise de italieni au fost ignorate. 

''De la începutul acestui an la Roma s-au înregistrat 1.400 de de arestări. Dintre acestea, doar 220 au vizat cetăţeni români, adică aproximativ 16%. Conform datelor poliţiei din Roma, numărul violurilor din oraş s-a redus cu 10% în 2009, însă citind presa din ultimele zile, rămâne impresia că acesta a crescut de o mie de ori'', a precizat Giancarlo Germani.

Preşedintele PIR a  condamnat comportamentul presei italiene care, în ultimele săptămâni a  prezentat în mod obsesiv doar infracţiunile comise de români. ''Cazul unui italian care a violat o fetiţă de patru ani zilele trecute a fost total ignorat de presa italiană. Dacă ar fi fost vorba de un român în această situaţie, cazul ar fi fost pe prima pagină a ziarelor zile la rând'', a spus Germani. 

''Când un român comite infracţiuni, este pe prima pagină. Când un italian comite infracţiuni, ajunge în pagina diverse'', a precizat şi Mihai Muntean, secretar general PIR. 

Reprezentanţii PIR au solicitat ajutorul Guvernului României prentru a remedia situaţia românilor din Italia.

Partidul cere ajutorul politicienilor pentru dezamorsarea tensiunilor şi evitarea altor acte de răzbunare îndreptate împotriva românilor din peninsulă. Partidul a făcut un apel şi către presă în vederea informării corecte asupra delictelor comise de străini şi judecării oamenilor în funcţie de faptele comise şi nu de etnie. 

Mai multe articole despre:
români Italia presă infracţiuni