MENIU

Funeriu se declară satisfăcut de bugetul de 32,3 miliarde de lei obţinut de educaţie

Funeriu: Educaţia a primit 6% din PIB

Bugetul Educaţiei pe 2010 este de 32,3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă atingerea nivelului necesar de 6% din PIB, integralitatea plăţii salariilor şi majorarea bugetului cercetării, a precizat pentru NewsIn noul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu.

\"Ne-a fost aprobat integral bugetul pe care le-am cerut, asta înseamnă că avem 6% din PIB, respectiv 32,3 miliarde de lei, faţă de 31 de miliarde anul trecut. Altfel spus avem trei veşti bune, atingerea pragului de 6% din PIB pentru educaţie, integralitatea salariilor, aş vrea să precizez că nu s-a pus problema unor alte zile de concediu obligatoriu fără plată, şi creşterea bugetului cercetării\", a explicat Funeriu.

Pe de altă parte, sindicaliştii din învăţământ acuză o scădere drastică a bugetului şi, implicit, a fondului de salarii.

\"Bugetul este insuficient şi preconizăm convulsii sociale puternice în 2010. Fondul de salarii a scăzut cu 20%, iar cel de investiţii cu 69%, ceea ce înseamnă că vom avea concedieri, zile de concediu fără plată şi şantierele deschise vor rămâne nefinalizate\", spune pentru NewsIn liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Mai multe articole despre:
educaţie