MENIU

Fumătorii îşi pot trata dependenţa de tutun şi online

Foto: sxc.hu

Dependenţa de tutun se poate trata de acum şi online. Pe lângă foarte multă voinţă, fumătorilor le este mai uşor să scape de acest viciu dacă primesc ajutor de la specialişti, prieteni şi nu numai.

Pentru dependenţii de tutun a fost lansat serialul web "Helpisoadele", care vrea să îi sensibilizeze pe adolescenţi cu privire la problemele care pot apărea din cauza fumatului.

Fiecare "Helpisod" este construit în jurul unui personaj, un tânăr european care vrea să renunţe la fumat, încearcă să reziste tentaţiei de a fuma sau vrea sa evite fumatul pasiv. Pentru ajutor, acesta apelează la o echipă de eroi, Helpers. Pentru a-i oferi ajutor, eroii vor utiliza ponturi originale în rezolvarea problemelor. Scopul acestor filmuleţe este de a comunica cu adolescenţii într-un limbaj accesibil lor şi care să îi facă conştienţi de pericolele tutunului asupra sănătăţii lor.

Fiecare "Helpisod" va reprezenta un pont "absurd", referitor la una din temele campaniei: prevenţie, renunţare la fumat şi fumatul pasiv. În final, va face trimitere utilizatorului către ponturi reale care sunt disponibile pe www.help-eu.com.

Campania, un parteneriat cu Daily Motion, se va încheia în luna septembrie 2010. Ea va fi prezentă şi pe Facebook.

Mai multe articole despre:
campanie ţigări online tutun dependenţă web Facebook